Search
Close this search box.

Jajce domaćin dvodnevnog susreta ‘Edukacijom do zaustavljanja nasilja’

Podijeli članak:

U gradu Jajcu, 19. i 20. februara 2024. godine, održat će se dvodnevni susret pod nazivom “Edukacijom do zaustavljanja nasilja”. Organiziran od strane Odbora za međureligijsku saradnju Jajce, pod pokroviteljstvom Međureligijskog vijeća BiH, Europske unije i World Vision organizacije, ovaj susret predstavlja ključan korak u borbi protiv nasilja nad djecom i rodno zasnovanog nasilja.

U središtu projekta leži cilj upoznavanja šire javnosti s problemom nasilja na lokalnoj razini te prezentacija mogućih rješenja i metoda koje bi pojedinci mogli primijeniti kako bi doprinijeli rješavanju ovog pitanja.

U današnje vrijeme, nasilje unutar porodica sve je prisutnije, a posljedice mogu biti katastrofalne. Često se suočavamo s vijestima o smrtnim slučajevima uzrokovanim nasiljem, pri čemu su najčešće žrtve žene. Prevencija je ključna, a prvi korak u tome je razgovor.

Poruka je jasna: O NASILJU MORAMO GOVORITI! Pozivamo sve građane i građanke da se pridruže u podizanju svijesti o ovom važnom pitanju.

Susret će biti prilika za razmjenu ideja, iskustava i najbolje prakse u borbi protiv nasilja. Kroz različite radionice, panel diskusije i predavanja, sudionici će imati priliku proširiti svoje znanje i vještine te postati aktivni sudionici u borbi protiv nasilja.

Koordinatori projekta, Lejla Kasum i Ana-Marija Marčeta, stoje na raspolaganju za sva pitanja i dodatne informacije.

This slideshow requires JavaScript.

Ovaj susret predstavlja važan korak prema stvaranju sigurnijeg i poštovanjem ispunjenog društva, gdje nasilje nema mjesta. Neka nas zajednička edukacija vodi do zaustavljanja nasilja i stvaranja bolje budućnosti za sve nas.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kod Kladnja je došlo do saobraćajne nezgoda u kojoj su povrede zadobile dvije žene,...

Vrh planine Nemrut jedno je od najljepših mjesta u Turskoj za posmatranje izlaska i...

se tiče prognoze za neki naredni period, nisu nikako optimistične što se tiče proizvođačima...

Miralem Pjanić (34) je u razgovoru za talijanski Corriere dello Sport otkrio da je...

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za veljaču 2024. u Federaciji BiH iznosila...

U evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH početkom marta bilo je 338.528...