Jajce: Za Dan Armije R BiH sutra polaganje cvijeća

Podijeli članak:

Sutra, 14. aprila.2023. godine, Koordinacija boračkih udruženja proisteklih iz Armije Republike Bosne i Hercegovine organizuje polaganjem cvijeća na “Centralnom šehidskom spomen-obilježju u Jajcu” u znak sjećanja i odavanja počasti svim šehidima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Ovaj događaj ima za cilj da podsjeti javnost na sve one koji su svoj život dali za slobodu Bosne i Hercegovine i da se oda počast njihovoj hrabrosti i žrtvi koju su podnijeli.

– Pozivamo sve pripadnike Armije Republike Bosne i Hercegovine, političke stranke, javna preduzeća, javne ustanove, nevladine organizacije i sve građene općine Jajce da prisustvuju ovom događaju i polože cvijeće u znak sjećanja na sve one koji su izgubili svoje živote u borbi za slobodu, poručili su organizatori.

Centralno šehidsko spomen-obilježje u Jajcu predstavlja simbol hrabrosti i otpora naroda Bosne i Hercegovine protiv agresije koja je pogodila zemlju tokom devedesetih godina. To je mjesto koje podsjeća na veliku žrtvu koju su podnijeli pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine u odbrani svoje domovine.

Učešće na ovom događaju je važno ne samo zbog odavanja počasti šehidima i poginulim borcima, već i zbog jačanja zajedništva i solidarnosti u društvu. Neka ovaj događaj bude prilika da se podsjetimo vrijednosti koje su nam važne kao zajednici i da se zajedno ophrvamo izazovima koji stoje pred nama.

Polaganje cvijeća na “Centralnom šehidskom spomen-obilježju u Jajcu” započinje u 14:00 sati.

Dan formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, 15. april 1992. godine, jedan od najznačajnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji naše zemlje.

 

 

 

(Jajce Online)

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...