Jajce. Upriličena svečanost puštanja u rad digitalnog mamografskog Rtg aparata

Podijeli članak:

U posjeti Domu zdravlja Jajce jučer su boravili Ministar zdravstva i socijalne politike SBK Anto Matić, Ministar privrede SBK Nisvet Hrnjić, načelnik općine Jajce Edin Hozan, predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić, te predsjednica Udruženja građana “Nada” Jajce Dževahira Šehović.
Tom prilikom u prostorijama uprave upriličen je sastanak sa direktorom Doma zdravlja Mirzetom Hrnjićem i predsjednicom Upravnog odbora Anicom Radić, a povodom završetka projekta nabavke i instalacije digitalnog mamografskog Rtg aparata.

Naime, polovinom ove godine uprava Doma zdravlja Jajce vodila je aktivnosti nabavke ovog uređaja i dobijanja potrebnih dozvola za njegovo puštanje u rad, a shodno prethodno potpisanom Memorandumu o saradnji sa Udruženjem građana “Nada” Jajce.

Nakon kraćeg sastanka i razgovora u prostorijama uprave upriličen je obilazak Radiološke službe u okviru koje se nalazi i mamografski kabinet gdje je aparat i instaliran.

Ovim činom svečano je u rad pušten ovaj izuzetno važan aparat za stanovništvo naše općine koji će sigurno doprinijeti podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga, stvaranje boljih uslova rada našeg osoblja, uslova za pristupačnost i ujednačenost korištenja primarne zdravstvene zaštite, rano otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje uzroka oboljenja, provođenje adekvatne edukacije građana i zdravstvenih radnika, te otvoriti mogućnosti realizacije novih projekata u svrhu unaprjeđenja zdravstvenog stanja žena.

Dom zdravlja Jajce izražava veliko zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta u veoma kratkom vremenskom periodu, te zahvalnost svima koji su pomogli u njegovoj realizaciji, a posebnu zahvalnost ističemo prema Općini Jajce na čelu sa općinskim načelnikom Edinom Hozanom koja je učestvovala u sufinansiranju nabavke ovog vrijednog uređaja, poručili su.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sutra će na mezarju Stražba Bulićima u Jajcu biće ukopano tijelo Begana Majdanca, koji...

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...