Jajce: U toku pripreme za ‘Enduro Cross Country’ utrke

Zahvaljujući Anto Bagariću, predsjedniku Motociklističkog kluba “Enduro” Jajca i njihovim  članovima i ove godine na planini Ranče održat će se državno prvenstvo u “Enduro Cross County” kao i međunarodna trka što predstavlja veliki uspjeh za naš grad u razvijanju turizma, ali i ove vrste sporta.

Zbog sam utrke, predstavnici MS BiH proteklog vikenda su boravili u radnom posjetu Moto klubu “Enduro Jajce” na lokalitetu Ranče. Prelijep ambijent na Ranče Dolu, kakav su imali priliku doživjeti vozači koji su nastupili na Enduro utrkama u protekle dvije sezone, sigurno će privuci i stare i nove vozače na ovogodišnje izdanje Enduro Cross Country utrke “Jajce ‘21” koja je Kalendarom MS BiH planirana za 8. kolovoza/avgusta 2021. godine.

Za vrijeme posjeta i razmjene informacija o organizaciji utrke, s užim dijelom organizacijskog tima je proveden i radni seminar, na kojem su članovi ovog tima ostvarili preduvjete za licenciranje službenih lica/osoba državnog ranga.

Općenito je primjerena jako pozitivna atmosfera i puno volje svih sudionika uključenih u organizaciju utrke, na čelu s Predsjednikom kluba i organizacijskog tima s Antom Bagarićem.

Još je mnogo posla do konačnog proizvoda – utrke, ali dinamika trenutnih aktivnosti je definitivna garancija da će ovo biti Enduro Cross country koji će i vozači i gledatelji i svi prijatelji Endura ponijeti sa sobom u lijepim sjećanjima.

Kroz promociju ovog sporta promoviše se i grad Jajce u najboljem svjetlu, u nadi da će privući pažnju domaćih, ali i stranih investitora. Ovaj vid turizma veoma je značajan za naš domaći turizam, koji je u usponu, ali i za sam razvoj sporta.

Članovi MK “Enduro” Jajce nadaju se da će prepoznati njihov rad kluba brojni privrednici, ali i predstavnici lokalne i vlasti s viših nivoa.

 

 

(Jajce Online)