Jajce: U protekla tri dana 425 prijava za pomoć EU

Podijeli članak:

U protekla tri dana, u sklopu javnog poziva za selekciju energetski siromašnih domaćinstava u Federaciji Bosne i Hercegovine za podjelu EU pomoći, zabilježen je zapanjujući odziv građana. Ukupno je uneseno čak 13.018 prijava širom 79 općina i gradova na području Federacije BiH. Očekivani broj prijava, prema procjenama, trebao bi doseći 309.674 osoba iz kategorija obuhvaćenih ovim javnim pozivom.

Neki od lidera u broju unesenih prijava su Zenica sa 1.169 prijava, Novi Grad Sarajevo sa 812, Travnik sa 751, Tuzla sa 684, te Kakanj sa 652 unesene prijave. U svemu ovome, grad Jajce nije ostao po strani, budući da se od ukupno 3.215 potencijalnih korisnika, 425 njih prijavilo za ovu podršku.

Izuzetno važno je napomenuti da se proces prijave odvija bez ikakvih značajnih problema. Javni poziv je otvoren još 16 dana, sve do 10. novembra ove godine, tako da svi zainteresirani građani imaju dovoljno vremena da se prijave i ostvare pravo na ovu pomoć.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike redovno ažurira informacije i statistiku unesenih prijava. Dnevni presjek unesenih prijava bit će objavljen svaki dan u 12.30 na njihovoj službenoj stranici pod rubrikom “Obavještenja,” kako bi se građani mogli redovno informirati o stanju procesa prijava.

 

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Život ljudi je postao potpuno umrežen, usljed čega se granice online prostora i stvarnog...

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti....

Pripadnici njemačke Savezne policije sinoć su priveli državljanina Bosne i Hercegovine kod kojeg su,...

Dvije teže povrede na radu koje su prijavljene istarskoj policiji dogodile su se protekla...

Austrijska kompanija ASTA počinje s izgradnjom fabrike u Bosni i Hercegovini, tačnije u Cazinu. 

Na društvenim mrežama kruži šok snimak na kom se može primjetiti kako folker Radiša...