Jajce: U ponedjeljak svečano otvorenje ‘Malih olimpijskih igara’

Podijeli članak:

U Jajcu će se 24.4.2023. godine održati svečano otvorenje “Malih olimpijskih igara” u organizaciji Udruženja pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Jajce, a pod pokroviteljstvom općine Jajce. Ovo je sjajna prilika da se djeca i mladi ljudi okupe i pokažu svoje sportske vještine i talente.

Planirana manifestacija će se održati na stadionu “Pijavice” s početkom u 9:00 sati, no ukoliko vremenske prilike budu nepovoljne, otvorenje igara će se održati u gradskoj dvorani o čemu će svi zainteresirani biti pravovremeno obaviješteni.

U nastavku je kalendar takmičenja koji uključuje pet različitih sportova: nogomet, odbojku, košarku, atletiku, stoni tenis, streljaštvo i šah.

Prvo takmičenje je u ponedjeljak 24.4.2023. godine u 9:30 sati, a održat će se ili na stadionu Pijavice ili u gradskoj dvorani, ovisno o vremenskim uvjetima. Odbojka će se održati u srijedu 26.4.2023. godine u 9:00 sati u gradskoj dvorani, dok će se košarka održati također u gradskoj dvorani, ali dva dana kasnije, u srijedu 3.5.2023. godine u 9:00 sati.

Atletika će biti održana na stadionu “Mračaj” u četvrtak 4.5.2023. godine u 9:00 sati, dok će se stoni tenis, streljaštvo i šah održati u petak 5.5.2023. godine u 9:00 sati u gradskoj dvorani.

Ovaj sportski događaj je sjajna prilika za djecu i mlade ljude da se druže, zabavljaju i pokažu svoje sportske vještine.

Stoga, organizatori iskreno pozivaju sve zainteresirane da se odazovu pozivu i uveličaju ovaj događaj. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu i da će svi uživati u ovom sjajnom sportskom događaju.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...