Search
Close this search box.

Jajce: Tužitelji dobivaju naknadu za štetu na vozilima

Podijeli članak:

U presudi Općinskog suda u Jajcu, koja je donesena 11. listopada 2023. godine u predmetu broj: 128 0 P 038268 22 P, donesena je važna odluka koja obvezuje tuženike, “JP Ceste Federacije BiH” d.o.o. Sarajevo, “JATA GROUP” d.o.o. Srebrenik i “BALEGEM” d.o.o. Gradačac, da isplate značajan iznos tužiteljima, H. B. i N. B., kao naknadu za štetu na njihovim vozilima.

Presuda obvezuje tuženike da solidarno nadoknade tužiteljima ukupan iznos od 3.123,92 KM. Evo kako je taj iznos raspodijeljen:

Prvotužitelju, H. B., na ime materijalne štete za uništeno vozilo treba isplatiti ukupan iznos od 2.443,92 KM, uz zakonsku zateznu kamatu počevši od dana kada je šteta nastala, tj. od 8. svibnja 2022. godine. Sve ovo treba se obaviti u roku od 30 dana pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Prvotužitelju treba isplatiti i ukupan iznos od 295,00 KM na ime nematerijalne štete, uključujući fizički bol i strah nakon nezgode. Zakonska zatezna kamata računa se od dana podnošenja tužbe, tj. od 9. prosinca 2022. godine, također u roku od 30 dana pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Drugotužitelju, N. B., također je dodijeljena naknada za nematerijalnu štetu u iznosu od 385,00 KM, koja uključuje fizički bol i strah nakon nezgode. I ovdje se primjenjuje zakonska zatezna kamata, računajući od dana podnošenja tužbe, tj. od 9. prosinca 2022. godine, s rokom od 30 dana za isplatu pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Osim navedenih iznosa, tuženici su također obvezni nadoknaditi troškove parničnog postupka u iznosu od 2.292,22 KM, s početkom obračuna zakonske zatezne kamate od dana donošenja presude, tj. od 11. listopada 2023. godine.

Ova presuda predstavlja važan korak u zaštiti prava pojedinaca koji su pretrpjeli štetu na svojim vozilima uslijed nezgode, i obvezuje odgovorne strane da nadoknade štetu i troškove parničnog postupka.

Sud je jasno istaknuo svoju odluku i rokove za isplatu, čime je osigurao pravičnu nadoknadu za tužitelje.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Prema Izvještaju State Departmenta o trgovini ljudima za 2023. godinu Bosna i Hercegovina (BiH)...

Čini se da je postalo ustaljena praksa to da se u svakom izbornom ciklusu...

U vremenu ekonomskih neizvijesnosti i rapidnih promjena na tržištu, pitanje u šta uložiti novac...

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je protiv Italije u u posljednjem trećem kolu grupe B,...

Proteklog vikenda, članice Ženskog odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen” priredile su svečanost u Gradskoj sportskoj dvorani...

Fudbaleri Hrvatske odigrali su neriješeno sa Italijom 1:1 u posljednjem kolu grupne faze Evropskog...