Search
Close this search box.

Jajce tuguje za Dokicom: Posljednji ispraćaj u ponedjeljak

Podijeli članak:

Danas, u svojoj 95. godini života, doktorica Marijana Gluščević zauvijek nas je napustila. Posljednji ispraćaj ove drage pokojnice bit će održan iz gradske mrtvačnice u Metkoviću dana 4. prosinca 2023. (ponedjeljak) u 13:00 sati, te će biti sahranjena na groblju Sv. Ivana u Metkoviću.

Doktorica Marijana Gluščević, poznata među Jajčanima kao “Dokica”, rođena je 1929. godine u Čapljini. Cijeli svoj život posvetila je medicinskoj praksi u našem gradu nakon što je završila studije i stekla zvanje doktora specijaliste pedijatra. Karijeru je započela 1958. godine u Jajcu, prekinutu ratnim dešavanjima, da bi je ponovno nastavila 1995. godine, vraćajući se svom pozivu i brinući se o zdravlju najmlađih stanovnika Jajca.

Više od 40 godina radnog vijeka provela je brinući se o novorođenčadi, prateći njihovu rastuću dob, te se ne može ni pretpostaviti koliko djece je prošlo kroz ordinaciju doktorice Marijane. Roditelji i mališani često su opisivali Dokicu kao dobru, prijatnu i iznimno sposobnu ženu. Njezina prisutnost je zračila dobrotom, osmijehom i posebnim pristupom svakom djetetu, bilo da su bili zdravi ili bolesni. Nije imala vlastitu djecu, ali je posvetila svoj život brizi o djeci Jajca, gledajući na njih kao da su vlastita.

Svojim pažljivim pristupom, doktorica je pratila rast i razvoj djece, smirivala njihove strahove, davala savjete roditeljima i usmjeravala ih prema najboljim rješenjima. Otišla je u zasluženu mirovinu u osamdesetim godinama, ostavljajući iza sebe bogato naslijeđe ljubavi i brige prema svakom djetetu u Jajcu. Za doktoricu Marijanu Gluščević moglo bi se napisati još mnogo lijepih riječi, jer je svako dijete bilo posebna priča u njezinom predanom radu.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka