Jajce ‘Tri asa’ odbranila titulu ‘Svemirko pub kviza’

Ekipa “Tri asa” pobjednik je drugog po redu pub kviza održanog u Jajcu, gdje je domaćin natjecanja bio pub “Svemirko”.

Među osamnaest natjecateljskih ekipa iz Jajca, Šipova i Travnik, najbolji su bili “Tri asa” (Dalibor Tešić, Boro Rakita, Tomislav Brnjak), koji su odbranili titulu “Svemirko pub kviza”.

Oni su u finalu pobijedili i ekipu “WD-40” koju sačinjavaju Mirko Ljubez, Leonard Ljubez, Haris Sarač i Dino Musagić.

Postoje različiti koncepti Pub quiza. Pub “Svemirko”ograničio je broj ekipa, što zbog veličine objekta, što zbog epidemiološke situacije.

Za jednu partiju (srijeda i subota), natječu se tri ekipe, od kojih svaka ima po tri člana. Svako pitanje nosi šest bodova: ako sve tri ekipe imaju točan odgovor, koji upisuju na list papira, svaka dobiJa po dva boda, ako dvije odgovore točno dijele po tri boda, a ako samo jedna ekipa ima točan odgovor, onda uzima svih 6 bodova.

Svaka kategorija ima pet pitanja, a kategorije su: sport, muzika, geografija, povijest, TV, književnost, glupa pitanja i Jajce. Za svaku od tih kategorija pokušavaju imati „širinu“, tako da će se u setu pitanja iz kategorije „muzika“ naći ponešto iz teorije muzike, ex-yu rocka, klasične muzike, poznavanja muzičkih instrumenata…

Osim toga ekipe imaju dva jokera, jedan da upitaju nekoga iz publike za odgovor, a drugi je da udvostruče bodove na jednom od pitanja.

 

 

(Jajce Online)