Jajce: Svečano obilježena 31. obljetnica osnutka brigade Hrvoje Vukčić Hrvatinić

Podijeli članak:

U nedjelju, u organizaciji braniteljske udruge “13. rujan”, grad Jajce bio je poprište svečanog obilježavanja 31. obljetnice osnutka brigade Hrvoje Vukčić Hrvatinić. Ova iznimna proslava okupila je brojne sudionike, obitelji poginulih branitelja te poštovatelje i članove udruge, koji su zajedno odali počast hrabrim muškarcima koji su služili u ovoj jedinici.

Svečanost je započela ispred središnjeg gradskog spomenika posvećenog poginulim braniteljima. Tu su položeni vijenci, upaljene svijeće, a prisutni su izmolili opijelo, prisjećajući se hrabrih vojnika koji su svoje živote dali u borbi za slobodu. Ovaj emotivan trenutak bio je prilika za zajedničko sjećanje i poštovanje prema onima koji su položili svoje živote na oltar domovine.

Nakon ceremonije pred spomenikom, svečanost je nastavljena uveličavanjem svete mise, koja je održana kako bi se odala dužna počast i zahvalnost za žrtvu koju su branitelji brigade Hrvoje Vukčić Hrvatinić podnijeli za svoj narod i domovinu. Svetu misu predvodio je svećenik, okupljajući prisutne u molitvi i zajedničkom osjećaju zahvalnosti.

Vrhunac događanja bio je svečani dio programa, održan u velikoj dvorani Općine Jajce. Svečana akademija okupila je članove udruge, predstavnike lokalne zajednice te visoke dužnosnike. Tijekom svečane akademije, istaknuti su herojski trenuci brigade Hrvoje Vukčić Hrvatinić, njezina uloga na brojnim ratištima te njezin značaj u povijesti domovinskog rata.

Posebno emotivan trenutak bio je dodjela odličja Reda Nikole Šubića Zrinjskog, kojom ih je odlikovao Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Hrvatske, Zoran Milanović. Ovo visoko priznanje potvrda je hrabrosti i požrtvovnosti pripadnika brigade Hrvoje Vukčić Hrvatinić te je istaknuto kao posebno priznanje za njihov doprinos u zaštiti domovine.

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Krađa sapuna i olovaka iz hotela djeluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od...

Ryanair je prošle sedmice najavio uvođenje letova za Sarajevo iz pet evropskih gradova počevši...

U subotu, 9. prosinca, restoran Gastro Globus u Zagrebu bit će poprište svečane donatorske...

Konkretni koraci prema suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesijskih ugovora za planirani projekt...

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) ističe da je kreirana privremena lista domaćinstava...

Okružni sud u Banjaluci osudio je Vladimira Čančara, specijalistu ginekologije i akušerstva iz Univerzitetske...