Search
Close this search box.

Jajce: Sutra počinje suđenje za vršnjačko nasilje

Podijeli članak:

Kako smo saznali, sutra počinje suđenje maloljetnicima i njihovim roditeljima za vršnjačko nasilje koje se dogodilo prošle godine. Prvo ročište održat će se u Domu kulture Jajce, s početkom od 9.30 sati.

Podsjećamo, slučaj međuvršnjačkog nasilja iz maja prošle godine uzburkao je Srednjobosanski kanton, ali i alarmirao društvo u cijeloj BiH. Videosnimak u kojem se jedna djevojčica iživljava nad drugom, i to uz ohrabrenje i skandiranje svojih vršnjaka, zabrinuo je roditelje, digao na noge prosvjetu i policiju, ali i otvorio brojna pitanja. Kako odgajamo djecu, ko su im uzori, zašto šutimo i do kada ćemo?

Na društvenim mrežama ovaj četverominutni videosnimak je brzo postao viralan, a u komentarima su korisnici mreža uglavnom osudili ponašanje aktera samog slučaja kao i one djece koja nisu pomogli povrijeđenoj vršnjakinji nego su snimali cijeli događaj.

U procesu rješavanja ovog slučaja, sudjelovao je MUP SBK, škole u Jajcu, Centar za socijalni rad te sami akteri ovog slučaja kao i sam i roditelji.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka