Jajce: Savjetovanje za poduzetnike u turizmu i ugostiteljstvu ‘Covid-19 protokol’

Dana 28. januara 2021. godine, u hotelu “Turist '98” u Jajcu, s početkom u 13 sati održat će se savjetovanje za poduzetnike u turizmu i ugostiteljstvu “COVID 19 PROTOKOL” kao dio priprema za predstojeću ljetnu turističku sezonu.

Pozivamo sve poduzetnike u turizmu u Jajcu, vlasnike i voditelje hotela, motela, hostela, kampova, restorana i drugih ugostiteljskih objekata, kao i sve one koji su direktno ili indirektno uključeni u turističku ponudu općine Jajce (turistički vodiči, vlasnici obrta za izradu rukotvorina i suvenira, prodavači suvenira, proizvođači pekarskih proizvoda, prijevoznici i sl.) da dođu i poslušaju kako je “COVID19 PROTOKOL” Turističke zajednice SBK uticao na kvalitet zimske turističke sezone na planini Vlašić i drugim destinacijama, kao i da iznesu svoje prijedloge i sugestije predstavnicima Agencije Jajce, Općine Jajce i Turističke zajednice SBK, kako bismo se u situaciji epidemije COVID 19, što kvalitetnije pripremili za predstojeću turističku sezonu.

Savjetovanje organizuje JU »Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca« u saradnji s Turističkom zajednicom SBK, a u okviru projekta „BiHUB – podrška ženskom i društveno odgovornom poduzetništvu“ .

Nosilac projekta “BiHUB – podrška ženskom i društveno odgovornom poduzetništvu” je Kulturno obrazovno društvo PiNA iz Kopra iz Slovenije, dok su partneri projekta: JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, Centar za edukaciju mladih Travnik, Zaklada Linnovate iz Livna i Narodno sveučilište Livno.

Projekat se provodi uz financijsku podršku Programa međunarodne saradnje Slovenije, Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije.

 

Svi zainteresovani mogu potvrditi svoje učešće putem telefona na broj: 030 658 268; mobitela: 062/815-930 ili e-maila: agencija-jajce@tel.net.ba

 

(Agencija Jajce)