Search
Close this search box.

Jajce: Poziv mladima i djeci za prijavu na radionice glume i pokreta u okviru

Podijeli članak:

Ukoliko si mlada osoba iz Jajca i okoline i zainteresovan/a si da naučiš nešto više o glumi i to znanje i talenat pokažeš, pozivamo Vas da se prijavite na radionice glume i pokreta u sklopu 43. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH u Jajcu koje će se održati od 29.06. do 04.07. 2024. godine, a koje će voditi profesori Hasan Zahirović i Adisa Zuberović.

Ove radionice su za mlade i djecu koji žele upoznati nove prijatelje , oblikovati svoj talent kroz glumu, one kojima će ovo iskustvo biti prvo glumačko i sve one koji žele poboljšati svoju komunikaciju s drugima i osnažiti sebe.

Prijaviti se možete na e-mail: domkulturejajce613@gmail.com, na broj telefona: 030/659/541 ili lično u prostorijama Doma kulture Jajce.

PRIJAVE SU MOGUĆE JOŠ TRI DANA!

HASAN ZAHIROVIĆ rođen je 1975. godine u Brčkom. Pedagog, glumac, dramaturg, teatrolog i prevodilac. Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu stekao je zvanje pedagoga, a na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru zvanje diplomiranog glumca. Godine 2000. stupio je profesionalno na scenu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, i od tada pa do danas igrao je u nekoliko država na raznim jezicima. Magistrirao je teatrologiju na Filozofskom fakultetu Masarykovog univerziteta u Brnu, a doktorirao na Pozorišnoj akademiji (DAMU) u Pragu. Prevodi s više jezika, ali većinom s češkog i slovačkog, te na češki dramske pisce s prostora bivše jugoslavije. Predaje na Šleskom univerzitetu na odsjeku Kulturnadramaturgija. Član je glumačkog praškog ansambla pozorišta D21. Živi u Pragu.

ADISA ZUBEROVIĆ pozorišna je i filmska glumica, magistrica dramskih i filmskih nauka, i pedagog glume. U Sarajevu je završila osnovnu i srednju školu. Tokom studija književnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu upisuje i diplomira glumu na Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevu, u klasi prof. Miralema Zupčevića. Magistrirala je u Češkoj Republiici na katedri pozorišnih i filmskih nauka. Odmah po dolasku u Češku Republiku biva angažovana kao glumica na filmu i u češkim i slovačkim pozorištima, te objavljuje stručne radove iz oblasti pozorišta i filma. Ima dugogodišnje iskustvo u pedagoškom radu u oblasti glume. Svoj rad kao pedagog glume usavršila je u Torontu, Pragu, Bratislavi i Zagrebu.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U splitu je noćas eksplodirala istinska bomba, tačno u ponoć – Ivan Rakitić je...

Samir Nurkić, jedan od najpoznatijih harmonikaša u regionu, umijećem ruši stereotipe o harmonici, a...

Policija Salcburga intervenisala je jutros po prijavi da je mladić (19) iz Bosne i...

Ljetovanje u Hrvatskoj mnogima je postalo preskupo, a pojedinim Hrvatima i nedostižno.

Od sada samo uz odobrenje kretanje šumom i šumskim putevima za određene kategorije obavještavaju...

Mladi se ipak vraćaju na selo. Dva mladića iz Bijeljine prije manje od godinu...