Jajce podržava MZ Rika u ostvarivanju pravednih uvjeta i statusa

Podijeli članak:

Danas je predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce, Josip Topić primio predstavnike Mjesne zajednice (MZ) Rika kako bi raspravljali o hitnoj sanaciji ceste koja prolazi kroz njihovo naselje, a koja je trebala biti završena prošle godine.

Sredstva za ovu namjenu bila su predviđena iz redovnog održavanja cesta, no unatoč potpisivanju ugovora s izvođačem, radovi nisu realizirani.

– Razgovaralo se saniranja ceste kroz naselje a koje je trebalo biti završeno još prošle godine. Sredstva za bila predviđena iz redovnoga održavanja cesta. Iako je ugovor s izvođačem bio potpisan isti nije realiziran.
Usuglašen je Zaključak da se napravi sastanak s mještanina i Vijećem MZ Rika na kojem bi, pored mene, pozvali i načelnika kako bi se u ovom naselju što prije realizirala predviđena ulaganja. Apsolutno razumijem vodstvo MZ Rika i njihovo nezadovoljstvo, dajem podršku u radu kao i zalaganje da MZ Rika dobije status koji joj pripada, naveo je Topić.

Putem Fb stranice “Rika u srcu” oglasio je i novoizabrani predsjednik MZ.

– Ovim putem vas obavještavam da ćemo ja i vijeće mjesne zajednice ,,Rika” sve poduzeti da se sto je vise moguće sredstava povuče od strane Općine Jajce, kao i SBK.

Ovo je novoizabrano vijeće mjesne zajednice, a to su Jako Svalina, Pejo Rimac, Josip Nikić. Danas smo izabrali još jednog člana Anela Ćosića. Čast nam je da je pravnik općine Jajce Mirza Čaušević, koji je porijeklom iz Rike i koji će nam pomoći oko svih pravnih stavki. Kao što sam rekao neku večer uskoro ću napraviti novi sastanak s mještanima. Očekujem veliki broj mještana i veliku podršku. Također službenim putem ću pozvati na sastanak načelnika općine Edina Hozana, predsjedavajućeg općinskog vijeća Josipa Topica kao i upravnika šumarije Velida Mešića.

Danas sam podnio zahtjev u kojem sam naložio da nam isplate 2000 maraka koje bi utrošili za čišćenje stadiona Bara, čišćenje propusta,kao i cijelu mjesnu zajednicu u dužini od 5 kilometara. Ono sto ja osobno očekujem je vaša podrška a ja ću to maksimalno nagraditi zajedno sa svojim timom.

Također kroz razne donacije naših firmi, vas i mene osobno planiram da izgradimo nešto jako dobro sto će nama svima biti od koristi od budućnosti, naveo je novi predsjednik MZ Ivan Tomić.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...