Jajce: Objavljene konačne liste stipendista za školsku godinu 2022/2023.

Podijeli članak:

Općina Jajce je jučer objavila konačne liste stipendista za školsku godinu 2022/2023. Nakon završetka roka za podnošenje prigovora na preliminarne liste, Općinska Komisija za dodjelu stipendija je utvrdila konačne liste, koje su javno objavljene 16. svibnja 2023. godine na oglasnoj ploči Općine Jajce.

Rok za ulaganje prigovora na konačne liste je 8 dana, a prigovore je moguće podnijeti općinskom načelniku Edinu Hozanu, piše Jajce Online.

Općina Jajce već osamnaestu godinu zaredom izdvaja sredstva za stipendiranje dobrih i uspješnih studenata s područja općine. U proteklih 17 godina, za stipendiranje iz budžeta Općine Jajce izdvojeno je gotovo 2,8 milijuna KM, čime je dodijeljeno gotovo 2.800 stipendija.

Jedinstvena karakteristika stipendiranja u Općini Jajce je da se stipendija isplaćuje u cjelokupnom iznosu od 1.000 KM po potpisivanju ugovora. Ova praksa čini Općinu Jajce jednom od rijetkih općina u Bosni i Hercegovini koje pružaju takve uvjete stipendiranja.

Pravo na stipendiju za školsku godinu 2022/2023. ostvarili su studenti koji studiraju na državnim fakultetima unutar Bosne i Hercegovine, ali i izvan njenih granica. Konačna lista stipendista pokazuje da je 18 studenata prve godine, 27 studenata druge godine, 17 studenata treće godine, 18 studenata četvrte godine, 12 studenata pete godine te 2 studenta šeste godine studija ostvarilo pravo na stipendiju u iznosu od 100 KM mjesečno za deset školskih mjeseci.

Općina Jajce i dalje nastavlja podržavati mlade i ambiciozne studente svojim stipendijama, pružajući im financijsku podršku tijekom njihovog obrazovanja. Kroz ovakve mjere, Općina Jajce potiče akademski uspjeh i razvoj mladih talenata na području općine, doprinoseći tako i cjelokupnom društveno-ekonomskom napretku regije.

U nastavku pogledajte koje sve ostvario pravo na stipendiju:

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...