Search
Close this search box.

Jajce: Objavljena preliminarna lista za dodjelu stipendija

Podijeli članak:

Općinska komisija za dodjelu stipendija utvrdila je preliminarne Liste za dodjelu stipendija Općine Jajce u školskoj 2023/2024. godini. Na javni poziv pristigle su 124  prijave.
U skladu sa odlukom o kriterijima za dodjelu stipendija Općine Jajce Komisija je sačinila Preliminarnu listu za prvu godinu studija, Preliminarnu listu za II do V godine studija, Preliminarnu listu za  V i VI godinu završnog ciklusa studija, te Listu studenata koji ne ispunjavaju uslove Konkursa.
Podsjećamo, na 19. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Jajce, održanoj 30.1.2024. godine, usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o kriterijima za dodjelu stipendija Općine Jajce prema kojoj su povećane mjesečne tranše stipendije za određene godine studija. Izmjena Odluke odnosi se na visinu stipendije studentima prvog i drugog ciklusa, sa područja općine Jajce, za tekuću školsku godinu: studentima prve godine studija 100 KM mjesečno, studentima druge, treće, četvrte i pete godine studija 150 KM mjesečno i studentima pete godine završnog ciklusa studija i šeste godine studija 200 KM mjesečno.
Komisija je dana 8.5.2024. godine (srijeda) objavila Preliminarne liste na Oglasnoj ploči Općine Jajce od kada počinje teći rok za prigovor.
Na  preliminarnu listu može se izjaviti prigovor komisiji u roku od 8 dana od dana objave liste na oglasnoj ploči Općine Jajce. Po isteku roka za prigovor komisija će sačiniti konačnu listu i istu javno objaviti.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....

Slovenija će produžiti kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci,...

Italijanska Serija A naredne sezone bi mogla imati šest predstavnika u Ligi prvaka, što...

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...