Search
Close this search box.

Jajce: Obilježen Dan planete Zemlje ekološkom akcijom

Podijeli članak:

U povodu Dana planete Zemlje, udruga “Hrvoje Vukčić Hrvatinić” pokrenula je i uspješno organizirala ekološku akciju čišćenja i obilježavanja pristupnog puta i staze do tvrđave Komotin. Ova hvale vrijedna inicijativa realizirana je uz plodnu suradnju s Planinarskim društvom “Ćusine” i JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”.

Glavni fokus akcije bio je na čišćenju pristupne staze koja vodi od sela Cvitović do tvrđave Komotin. Osim čišćenja, staza je obilježena planinarskim oznakama, osnovnim okruglim markacijama, koje će posjetiteljima olakšati snalaženje i posjet ovom povijesnom lokalitetu.

– Uz čišćenje pristupne staze, od sela Cvitović do tvrđave Komotin, obilježena je staza planinarskim oznakama (osnovnim okruglim markacijama) za lakše snalaženje i posjet tvrđavi. Na stijeni ispred tvrđave postavljena je informativna ploča s osnovnim povijesnim činjenicama i informacijama. Na stjenoviti prilaz tvrđavi postavljena je pristupna sajla koja će posjetiteljima poslužiti kao sigurnosni rukohvat. U ovoj akciji okupili su se i sudjelovali brojni ekološki aktivisti raznih struka od arheologije, energetike, agronomije do ekologije što je svakako velik i značajan poticaj za sve buduće aktiviste i aktivnosti obilježavanja dana planete Zemlje, rekli su iz Udruga “Hrvoje Vukčić Hrvatinić”.

This slideshow requires JavaScript.

Ova ekološka akcija predstavlja značajan doprinos očuvanju prirodne i kulturne baštine grada Jajca te promociji održivog turizma. Nadamo se da će ovakve inicijative potaknuti i buduće generacije na aktivno uključivanje u zaštitu okoliša i promociju ekološke svijesti među građanima.

Udruga “Hrvoje Vukčić Hrvatinić”, Planinarsko društvo “Ćusine” i JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” zahvaljuju svim sudionicima i volonterima koji su doprinijeli uspjehu ove ekološke akcije te pozivaju građane da se pridruže budućim inicijativama i zajednički rade na očuvanju naše planete Zemlje.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...

Iako njihova riba završi na trpezama i tanjirima širom BiH, samo na sedmičnoj bazi...

Mišo Banjac publici u BiH i regionu je poznat kao lider popularnog “Jet Set”...

Žena E. H. (29) iz Gračanice preminula je sinoć nakon komplikacija poslije porođaja.

Ledo plus je najveći proizvođač sladoleda i distributer smrznute hrane u Hrvatskoj. Ukoliko želite...

Klub Bošnjaka Gradskog vijeća Stolac uputio je zahtjev za poduzimanje hitnih mjera vezano za...