Jajce: Nastavak izvođenja radova na rekonstrukciji dijela ulice H.V. Hrvatinića

Zbog nastavka izvođenja radova na rekonstrukciji dijela ulice Hrvoja Vukčića Hrvatinića u periodu od 15.3.2021. godine do 22.3.2021. godine zabranjuje se saobraćaj od kružnog toka (zgrada komunalnog preduzeća). U istom periodu zatvara se i parkiralište u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića do Travničke kapije.

Zabrana se ne odnosi na vozila OSBiH, MUP-a, Hitne pomoći, pokopnih društava, komunalnih preduzeća, pošte, dostavnim vozilima, vozilima tehničke pomoći na cestama, kao i vozilima kojima je izdato odobrenje Službe stambeno-komunalnih poslova, obnove, raseljenih osoba i izbjeglica za kretanje u vrijeme redovne godišnje zabrane od 15. maja do 15. septembra.
Navedena vozila mogu se kretati dvosmjerno dijelom Ulice Hrvoja Vukčića Hrvatinića od kružnog toka do Travničke kapije.
Dozvoljava se dvosmjerni saobraćaj putničkim vozilima cijelom Ulicom ZAVNOBiH-a.
Vozila koja ulaze iz ulice ZAVNOBiH-a kroz Banjalučku kapiju obavezno se kreću desno Ulicom Esme Sultanije do Ulice Svetog Luke. Kretanje mogu nastaviti u ulicu Svetog Luke ili prema ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića, gdje obavezno skreću lijevo s mogućnošću ulaska u ulicu Maka Dizdara i ulicu Šamića Mahala, odnosno izlaza kroz kapiju u ulicu ZAVNOBiH-a.