Jajce: Na Carevom Polju pronađena opojna droga

Podijeli članak:

Dana 23.12.2022.godine u vremenu od 11,00 do 12,15 sati policijski službenici PU Jajce u saradnji sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije i Jedinice za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Jajce, izvršili su pretres stambenih i pratećih objekata u mjestu Carevo Polje, općina Jajce, koje koristi M.S. rođen 1978.godine.

Prilikom pretresa pronađeno je oko 300 grama zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, oko 130 grama bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, jedna pvc i jedna metalna mrvilica sa tragovima zeljaste materije, jedan tzv. džoint, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Istog dana, oko 11,00 sati u mjestu Prudi, općina Jajce, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce i Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...