Jajce: Mevlud i promocija knjiga posvećenih Muhammedu a.s.

Podijeli članak:

Jučer poslije podne-namaza u centralnoj džamiji Esme sultanije u Jajcu, Imami MIZ su se okupili kako bi uz mevludski program obilježili rođenje Muhammedu a.s.. Ova svečanost je bila prilika za duboko duhovno proživljavanje i promociju vrijednih knjiga koje donose unikatne poruke i učenja islama.

Na samoj svečanosti, u srcu džamije Esme sultanije, proučen je mevlud, životopis poslanika Muhammeda, a.s.. Glavni imam prof. Zehrudin-ef. Hadžić je održao prigodan vaz, ističući posebne trenutke iz života Poslanika, Muhammeda, a.s. Njegove riječi su nas podsjetile na duboku duhovnost i predanost koju je Poslanik donio islamskom svijetu.

This slideshow requires JavaScript.

Paralelno s ovim događanjem, u Islamskom edukativno-kulturnom centru “Hadadan” organizovana je  svečana promociju dvije izuzetne knjige. Prva knjiga, “Kur'an – dah života”, autora dr. Mustafe Mahmuda, nudi čitateljima jedinstven uvid u jezik Kur'ana. Kao što je istakao jedan od recenzenata, jezik Kur'ana se razlikuje od našeg svakodnevnog jezika, budući da je to jezik u kojem nema greške, niti išta suvišno. Ova knjiga postaje neprocjenjiv resurs za sve one koji žele dublje razumjeti najsvetiju knjigu islama.

Druga promovisana knjiga, “Genijalnost Muhammeda a.s.”, autora Abbasa Mahmuda El-Akkada, nosi univerzalnu poruku ummetu Poslanika, Allahovog miljenika. Autor nas podsjeća na važnost vjere i mudrosti koju nam je Poslanik ostavio. Kroz ovu knjigu, shvatamo da je vjera ključna za budućnost, a svijet će uvijek iznova pronaći mudrost u porukama koje je Poslanik Muhammed, a.s., prenio iz svoje pećine.

This slideshow requires JavaScript.

U duhu hadisa Muhammeda a.s., koji glasi: “Dijelite poklone jedni drugima da biste se voljeli,” prisutni na svečanosti su dobili ove knjige kao poklon.

Ovaj gest simbolizuje ljubav, razumijevanje i zajedništvo među prisutnima, podsećajući nas na važnost jedinstva u islamskoj zajednici.

Promocija ovih knjiga je inspirisala mnoge prisutne da dublje razmišljaju o vrednostima Kur'ana i nasleđu Poslanika Muhammeda a.s. Ova događanja takođe podsjećaju na važnost kontinuirane edukacije i promocije znanja u zajednici.

Knjige “Kur'an – dah života” i “Genijalnost Muhammeda a.s.” predstavljaju neprocjenjiv doprinos islamskoj literaturi i duhovnom razvoju pojedinaca. Neka njihova poruka nadahnjuje sve nas da slijedimo stope Poslanika i njegovih učenja.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Reporteri skopske Televizije Telma otkrili su i mjesto gdje je zakopan Panče Žežovski, ubijeni...

Ljekar trebinjskog Doma zdravlja Aleksandar Babić izgubio je bitku za život. Priča o doktoru...

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.