Jajce: Javni poziv za subvencioniranje prvog stambenog zbrinjavanja

Podijeli članak:

Općina Jajce objavljuje javni poziv za subvencioniranje prvog stambenog zbrinjavanja. Pravo  na  subvenciju mogu ostvariti svi građani općine Jajce ne stariji od 40 godina, koji su u 2023. godini i dalje riješili/rješavaju/će riješiti stambeno pitanje za svoju porodicu/obitelj, na način da grade/nadograđuju ili rekonstruišu porodičnu kuću ili su kupili/kupuju porodičnu kuću/stan na području općine Jajce.

Stanovnici Općine Jajce koji su stambeno pitanje rješavali u 2022. godini, ali se zbog rokova nisu uspjeli prijaviti na Javni poziv koji je trajao do 31.12.2022. godine prijavu mogu podnijeti po ovom Javnom pozivu.

Iznos subvencije za kupovinu stana/kuće je 20 % od iznosa navedenog u kupoprodajnom ugovoru do maksimalno 7.000 KM u neto iznosu po korisniku.

Odobrena subvencija za kupovinu stana ili kuće će biti isplaćena nakon što se ugovor provede u katastarskom i/ili gruntovnom operatu. Objekti kojim se prometuje moraju biti uplanjeni.

Subvencija za građane koji prvo stambeno zbrinjavanje rješavaju gradnjom porodične kuće iznosi 7.000 KM u neto iznosu po korisniku.

Javni poziv, obrazac zahtjeva i obrazac izjave  može se preuzeti na protokolu Općine Jajce ili ovdje na web stranici ispod teksta.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Odjeljenju za lokalni razvoj Općine Jajce (kancelarija 54) svakim radnim danom od 7:00 do 15:30 sati ili na telefon 030/658-011.

 

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Život ljudi je postao potpuno umrežen, usljed čega se granice online prostora i stvarnog...

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti....

Pripadnici njemačke Savezne policije sinoć su priveli državljanina Bosne i Hercegovine kod kojeg su,...

Dvije teže povrede na radu koje su prijavljene istarskoj policiji dogodile su se protekla...

Austrijska kompanija ASTA počinje s izgradnjom fabrike u Bosni i Hercegovini, tačnije u Cazinu. 

Na društvenim mrežama kruži šok snimak na kom se može primjetiti kako folker Radiša...