Search
Close this search box.

Jajce: Izdvojit će se 50.000 KM pomoći narodu Turske i Sirije

Podijeli članak:

Na održanoj 14. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Jajce svih 15. tačaka o kojima se odlučivalo dobile su potrebnu većinu glasova, a radu Vijeća prisustvovala su 23 vijećnika.

Na inicijativu vijećnika Fikreta Čančara (SDA) sjednica Vijeća započela je minutom šutnje kojom su svi prisutni odali počast žrtvama razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji. Općinsko vijeće jednoglasno je na Dnevni red uvrstilo i tačku „Prijedlog Zaključka o pružanju pomoći Turskoj i Siriji“.

„Do sada su građani Jajca uvijek djelovali brzo i senzibilno u ovakvim situacijama, vjerujem da će i sada biti tako. Nadamo se da će naša simbolička gesta pomoći žrtvama ovog razornog zemljotresa“, istakao je Nečelnik Edin Hozan.

Općinsko vijeće je usvojilo zaključak kojim se zadužuju općinski načelnik i Služba finansija Općine Jajce, da iz budžeta izdvoje 50.000 KM u svrhu pomoći narodu Turske i Sirije.

Na jučer održanoj sjednici davanjem svečane izjave i njenim potpisivanjem novoimenovani vijećnici Božidar Radić iz HDZ 1990 i Tomislav Brtan iz HDZ BiH preuzeli su dužnost vijećnika.

Većinom glasova Općinsko vijeće usvojilo je odluku o dodjeli priznanja i nagrada Općine Jajce koje će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu obilježavanja Dana općine Jajce 22. februara/veljače.

Vijećnici Općinskog vijeća Jajce, većinom glasova, dali su suglasnost na Odluku Općinskog načelnika o imenovanju direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Jajce, kojom se za direktora iste institucije imenuje Darija Vujeva.

Općinsko vijeće Jajce, na 14. redovnoj sjednici, većinom glasova, donijelo je zaključak o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Pravilnika o radu JU Dom kulture Jajce, zaključak o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Pravilnika o radu JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ Jajce, zaključak o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajce“ Jajce, zaključak o davanju saglasnosti na pravilnik o izmjenama i dopuna Pravilnika o radu JPU Dječiji vrtić „Bare“ Jajce, zaključak o davanju saglasnosti na odluku o usklađivanju platnih razreda i koeficijenata JU „Muzej II zasjedanja AVNOJ-a“ Jajce, zaključak o davanju suglasnosti na odluku o izmjeni Pravilnika o radu JU „Sport i rekreacija“ Jajce, zaključak o davanju saglasnosti na odluku o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU „Sport i rekreacija“ Jajce i Zaključak o davanju saglasnoti na izmjene Pravilnika o radu, plaćama i naknadama JU Centar za socijalni rad Jajce.

Vijeće je usvojilo i odluku o davanju na privremeno korištenje poslovnih prostorija kojom se daju na privremeno korištenje poslovne prostorije, vlasništvo Općine Jajce, u zatečenom stanju, koje se nalaze u zgradi bivšeg Komiteta na prvom spratu, u ulici Maršala Tita, radi obavljanja kancelarijskih poslova političkim partijama koje participiraju u radu Općinskog vijeća: OO HDZ BiH, OO SDA Jajce i OO SBiH Jajce.

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Nakon neuspješne sezone u italijanskom i evropskom nogometu, Milan će u narednoj sezoni pokušati...

Direktne strane investicije u BiH, prema prvim preliminarnim podacima Centralne banke, prošle godine su...

Konzumiranje šećera ne računa se samo onda kada pojedemo čokoladu ili kolač, ova supstanca...

Putovanje i fotografiranje oduvijek su išli “ruku pod ruku”. Gotovo da i nema onoga...

Francuski Luvr mogao bi da premjesti “Mona Lizu” u posebnu podrumsku prostoriju da bi...

Demineri su u protekloj godini očistili prostor od više od dva miliona kvadratnih metara...