Jajce: Izdvojit će se 50.000 KM pomoći narodu Turske i Sirije

Podijeli članak:

Na održanoj 14. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Jajce svih 15. tačaka o kojima se odlučivalo dobile su potrebnu većinu glasova, a radu Vijeća prisustvovala su 23 vijećnika.

Na inicijativu vijećnika Fikreta Čančara (SDA) sjednica Vijeća započela je minutom šutnje kojom su svi prisutni odali počast žrtvama razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji. Općinsko vijeće jednoglasno je na Dnevni red uvrstilo i tačku „Prijedlog Zaključka o pružanju pomoći Turskoj i Siriji“.

„Do sada su građani Jajca uvijek djelovali brzo i senzibilno u ovakvim situacijama, vjerujem da će i sada biti tako. Nadamo se da će naša simbolička gesta pomoći žrtvama ovog razornog zemljotresa“, istakao je Nečelnik Edin Hozan.

Općinsko vijeće je usvojilo zaključak kojim se zadužuju općinski načelnik i Služba finansija Općine Jajce, da iz budžeta izdvoje 50.000 KM u svrhu pomoći narodu Turske i Sirije.

Na jučer održanoj sjednici davanjem svečane izjave i njenim potpisivanjem novoimenovani vijećnici Božidar Radić iz HDZ 1990 i Tomislav Brtan iz HDZ BiH preuzeli su dužnost vijećnika.

Većinom glasova Općinsko vijeće usvojilo je odluku o dodjeli priznanja i nagrada Općine Jajce koje će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu obilježavanja Dana općine Jajce 22. februara/veljače.

Vijećnici Općinskog vijeća Jajce, većinom glasova, dali su suglasnost na Odluku Općinskog načelnika o imenovanju direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Jajce, kojom se za direktora iste institucije imenuje Darija Vujeva.

Općinsko vijeće Jajce, na 14. redovnoj sjednici, većinom glasova, donijelo je zaključak o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Pravilnika o radu JU Dom kulture Jajce, zaključak o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Pravilnika o radu JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ Jajce, zaključak o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajce“ Jajce, zaključak o davanju saglasnosti na pravilnik o izmjenama i dopuna Pravilnika o radu JPU Dječiji vrtić „Bare“ Jajce, zaključak o davanju saglasnosti na odluku o usklađivanju platnih razreda i koeficijenata JU „Muzej II zasjedanja AVNOJ-a“ Jajce, zaključak o davanju suglasnosti na odluku o izmjeni Pravilnika o radu JU „Sport i rekreacija“ Jajce, zaključak o davanju saglasnosti na odluku o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU „Sport i rekreacija“ Jajce i Zaključak o davanju saglasnoti na izmjene Pravilnika o radu, plaćama i naknadama JU Centar za socijalni rad Jajce.

Vijeće je usvojilo i odluku o davanju na privremeno korištenje poslovnih prostorija kojom se daju na privremeno korištenje poslovne prostorije, vlasništvo Općine Jajce, u zatečenom stanju, koje se nalaze u zgradi bivšeg Komiteta na prvom spratu, u ulici Maršala Tita, radi obavljanja kancelarijskih poslova političkim partijama koje participiraju u radu Općinskog vijeća: OO HDZ BiH, OO SDA Jajce i OO SBiH Jajce.

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...

– Zaokružite datum u svom kalendaru – napisao je Safet Sarajlić, poznati aktivista, najavljujući...