Jajce ima prvaka Federacije BiH

Proteklog vikenda, 24. i 25. aprila u Gradačcu je održano 16. Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore U-21 i seniore, a u organizaciji kluba borilačkih sportova “Zmaj” iz Gradačca.

Učešće je uzelo 68 klubova za prostora Federacije BiH s oko 400 takmičara. Za KK “Kumite” nastupilo je četiri takmičara. Zlatnu medalju osvojio je Ivan Katić, dok je se njegov stariji brat Tomislav okitio brončanom medaljom.

– Naša Sara Duranović je prošla prvi krug i nažalost gubi u drugom krugu. Sergej Kulenović svoju borbu gubi u prvom krugu, a njegov protivnik gubi u polufinalu te s time gubimo repasaž. Moram istaknuti da su naši takmičari u fazi priprema i da je ovo bilo jedno dobro kontrolno takmičenje za državno prvenstvo koje će se održati krajem svibnja. Također bi se ovim putem zahvalio treneru Anti Žuniću koji trenutno vodi pripreme s našim Tomislavom te se vidi ozbiljan napredak od početka priprema, rekao je trener Ante Katić.

Podsjećamo, reprezentativac BiH Tomislav Katić zbog školskih obaveza postao je član KK “Neretva” iz Mostara, ali zbog pandemije ponovo trenira u svom matičnom klubu gdje je napravio prve poteze.

U ukupnom poretku klubova naš KK “Kumite” Jajce je osvojio fantastično 15. mjesto.

 

(Jajce Online)