Jajce: Hastor dodijelio 33 stipendije

Fondacije Hastor i ove godine obezbijedila je stipendije za mlade Jajčane. Potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata upriličeno je u velikoj sali Općine Jajce. Ove godine s područja općine Jajce ugovore su potpisala 33 korisnika.

Fondacija Hastor u svojih 15 godina postojanja i uspješnog rada stipendira učenike širom BiH i zajedno sa trenutnih 2207 stipendista piše najljepše priče, a njihov je moto: “Obrazovanje je izbor pobjednika!”

Fondacija Hastor u Jajcu je prisutna od 2007. godine, a u školskoj 2021/2022. godini s područja Jajca stipendije će primati 23 učenika osnovnih i srednjih škola i 10 studenta.

Učenici osnovnih škola primaju stipendije u mjesečnom iznosu od po 100 KM, dok stipendija za učenike srednjih škola mjesečno iznosi po 150 KM. Studentima stipendistima Fondacije Hastor obezbijeđen je mjesečni iznos stipendije od 250 KM.

Fondacija Hastor je dobrotvorna i neprofitna organizacija koja od 2006. godine svojim radom podržava i osnažuje djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojim zajednicama.

„Fondacija stipendira učenike s područja cijele BiH bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost, najvažnije je da su dobri đaci, da su odgovorni, vrijedni i da žele učiti i pomagati. Osnovna ideja i cilj Fondacije Hastor je pružiti šansu mladima da svojim uspješnim školovanjem kao i volonterskim radom učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica i vlastitih resursa.

Studenti stipendisti Fondacije Hastor volontiraju s mlađim stipendistima u osnovnoj i srednjoj školi, pomažući im u učenju i savladavanju školskih prepreka“, istakao je direktor Fondacije Seid Fijuljanin i čestitao stipendistima, a roditelje pozvao da nadziru i podstiču djecu na učenje i društveno koristan rad.

Roditelji su u obavezi Fondaciji dostavljati prepis ocjena stipendista na kraju prvog polugodišta i na kraju školske godine.

Općina Jajce uputila je zahvalnost Fondaciji Hastor uz čestitke stipendistima i želju da rezultatima rada opravdaju ukazano povjerenje Fondacije Hastor.

 

 

(Općina Jajce)