Jajce: Dr. Marčeta pobjednik Ivandanskog turnira u šahu

Podijeli članak:

U prekrasnom ambijentu na Gornjem Bešpelju, udaljenom 20-ak kilometara od Jajca odigran je tradicionalni Ivandanski turnir u šahu.

Ovaj pozivni turnir, na kome je nastupilo 14 igrača ŠK „Jajce“, odigran je po švicarskom sustavu u 7. kola sa tempom igre 10 minuta po igraču.

Nakon odigranih veoma uzbudljivih i kvalitetnih partija, pobjednik ovogodišnjeg Ivandanskog turnira je dr. Ivan Marčeta, s osvojenih 6 bodova ispred Darke Rajića sa 5 osvojenih bodova. Treće i četvrto mjesto podijelili su Hazim Malkoč i Dr Ivica Vojnović sa 4,5 osvojenih bodova.

Daljnji poredak: Dalibor Bungić i Josip Maričić sa 4 osvojena boda, Fahrudin Mecavica, Lovro Đeno i Stipan Štrkalj sa 3,5 osvojenih bodova itd.

Posebno ističemo nastupe veterana ŠK “Jajce” koji su kao nosioci šahovske titule MK opravdali ulogu favorita i zauzeli prve četiri pozicije kao i nadolazećih mladih snaga, kadeta Ivana i Zvonimira Crnoje koji su nedavno nastupali na 22. kadetskom prvenstvu BiH u Neumu.

– Zahvala svim igračima na fer i korektnoj igri i gostima koji su se odazvali organizatorima turnira i svojim prisustvom uveličali ovaj turnir. Nakon završenog službenog dijela i proglašenja pobjednika uslijedilo je druženje uz bogatu trpezu. Posebna zahvalnost JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar, koja je sponzorirala ovaj turnir, rekao je Zoran Crnoja,predsjednik ŠK “Jajce”.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...