Search
Close this search box.

Jajce domaćin programa Evropske komisije ‘Europa za građane’

Podijeli članak:

Jajce će 30. i 31. avgusta biti domaćin programa Evropske komisije „Europa za građane“, kada će se mladi iz Finske, Italije, Litvanije, Grčke i Crne Gore družiti sa mladima iz Jajca.

Tokom susreta mladih u Jajcu planirano je i održavanje radionice na koju su dobro došli i svi mladi iz Jajca starosti od 16 godina i više, uz uslov da poznaju engleski jezik. Radionica će se održati u utorak, 30.8.2022. godine, u Domu kulture Jajce.

U okviru projekta „European Youth Empowrment-Festivals (EYE-F) (Osnaživanje mladih Evrope)“ planirano je održavanje pet festivala za mlade iz partnerskih zemalja u cilju pronalaženja zajedničkih vrijednosti, učenja i dijeljenja postojećih praksi, bolje socijalne uključenosti i razumijevanja evropskih vrijednosti, te kreiranje jedinstva u različitosti.

Ovaj projekat treba pridonijeti razumijevanju istorije Evropske unije i kulturne raznolikosti, te promovisati evropsko i demokratsko građanstvo.

Podsjećamo, u projekat koji traje već treću godinu, uključene su općine Pordenone (Italija), Kalajoki (Finska), Kaunas (Litvanija), Herceg Novi (Crna Gora), nevladina organizacija iz Grčke, te Jajce (Bosna i Hercegovina). Partner u projektu za Bosnu i Hercegovinu je Općina Jajce u saradnji s Centrom za obrazovanje i druženje Jajce. Projekat je odobren od strane Evropske komisije.

 

 

(Općina Jajce/Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Gradski stadion Ilijaš bit će domaćin ljetnog kampa “Barça Academy BiH”, koji u našoj...

Banjalučka policija je danas podnijela Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv lica...

Nakon neuspješne sezone u italijanskom i evropskom nogometu, Milan će u narednoj sezoni pokušati...

Direktne strane investicije u BiH, prema prvim preliminarnim podacima Centralne banke, prošle godine su...

Konzumiranje šećera ne računa se samo onda kada pojedemo čokoladu ili kolač, ova supstanca...

Putovanje i fotografiranje oduvijek su išli “ruku pod ruku”. Gotovo da i nema onoga...