Jajce: Dodjeljuje se koncesija za zahvatanje vode iz rijeke Vrbas

Podijeli članak:

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona raspisalo je javni konkurs za prikupljanje ponuda za dodjelu koncesije za zahvatanje vode iz rijeke Vrbas, koja će se koristiti u tehnološke svrhe u procesu proizvodnje Si-metala u količini do 16 l/s, na području općine Jajce.

U opisu konkursa navedeno je da je početak korištenja koncesije odmah po zaključenju ugovora o koncesiji. Period na koji se dodjeljuje koncesija je 30 godina.

Tehnički dio ponuda treba da sadrži i studiju o ekonomskoj opravdnosti izgradnje i korištenja koncesije sa procjenom uticaja na okoliš sa idejnim ili glavnim projektom: za zahvatanje vode iz rijeke Vrbas, sa pumpnim postrojenjem, i distributivnom mrežom, te sa potrebnim pratećim objektima, sve u svrhu korištenja tehnološke vode za potrebe procesa proizvodnje Si-metala, na području općine Jajce.

Koncesija će se dodjeliti prema D.B.O.T. sistemu (Desing, Build, Operate ,Transver – Projektuj , Izgradi, Operiraj, Prenesi) a uključuje:

– Izradu projektne dokumentacije;
– Finansiranje svih nabavki i nadoknada koje se tiču vodozahvatnih i eksploatacionih radova u rijeci Vrbas i na vodnom dobru rijeke Vrbas na lokalitetu industrijske zone (proizvodni pogon Si-legura), općina Jajce;
– Prikupljanje i realizacija obaveza prema izdatim dozvolama i sporazumima;
– Izgradnju svih objekata potrebnih za vodozahvatne i eksploatacione radove u rijeci Vrbas na lokalitetu industrijske zone (proizvodni pogon Si-legura), općina Jajce;
– Konačnu prihvatljivost objekata od strane komisije;
– Probni rad;
– Komercijalni rad tokom perioda koncesije;
– Prenos objekata nakon isteka perioda koncesije.

Koncesija za zahvatanje vode iz rijeke Vrbas, koja će se koristiti u tehnološke svrhe u procesu proizvodnje Si-metala u količini do 16 l/s, na području općine Jajce se daje na period ne duži od 30 godina, što će se definisati Odlukom o dodjeli koncesije i ugovorom o koncesiji.

O terminu otvaranja ponuda učesnici konkursa će biti naknadno obaviješteni.

Zainteresovani ponuđači mogu dobiti informacije na telefon broj: 030/511-218, u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona.

 

 

 

(ba.ekapija.com)

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Memorandum o razumijevanju u cilju očuvanja, razvoja i promocije na domaćem i međunarodnom tržištu...

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...