Jajce dobilo čast da organizira državno prvenstvo ‘Enduro Cross Country’

Motociklistički klub “Enduro” iz Jajca osnovan je s ciljem da okupi ljubitelje enduro sporta u Jajcu, ali i Bosni i Hercegovini. Klub koji okuplja motocikliste koji vole prirodu, vožnju prirodnim stazama, uz savladavanje raznih prepreka, egzistira od 2012., dok je službeno registriran 2016. godine, piše Jajce Online.

Nakon brojnih enduro utrka na red je došlo i državno prvenstvo za koje su dobili odobrenje od Motociklističkog Saveza BiH. Utrka je planirana za 8. avgust/kolovoz ove godine na obroncima planine Ranče.

-Dugi niz godina trudili smo se da klub podignemo do ovog nivoa, a kruna svega toga je i organizacija državnog prvenstva kojeg smo dobili da organiziramo, govori nam Anto Bagarić, predsjednik Motociklističkog kluba “Enduro” iz Jajca.

 

Više od 80 posto financija ulažu od svojih vlastitih sredstava kako bi sve organizirali. Nadaju se da će ovaj vid sporta i turizma prepoznati i općinske strukture.

-Imamo mnogo financijskih izlaganja, potreban nam je pomoć kako bi organizirali jedno ovakvo prestižno takmičenje koje će dodatno promovirati naŠ grad Jajce u turističkom planu. Nije mala stvar napraviti utrku za šampionat Bosne i Hercegovine, rekao je Bagarić.

Na Ranča planini osim zimskog turizma, mogla bi se upotpuniti ponuda i u ljetnom periodu kroz enduro sport koji je u usponu.

 

 

(Jajce Online)