Jajce: Besplatan prijevoz na terapije – donirajte i postanite dio ove humane priče

Podijeli članak:

Dževahira Šehović, predsjednica Udruženja građana oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Nada”, istakla je veliku zahvalnost Harisu Beko Nuhanoviću i organizaciji “Holstebro Nodhjaelp” iz Danske. Njihova podrška, zajedno s angažmanom “Crvenog križa” Opcine Jajce, omogućila je besplatan prijevoz za deset članova Udruženja koji se upućuju na terapije u Sarajevo i Zenicu, piše Jajce Online.

Ovaj hvalevrijedan projekt prijevoza postao je stvarnost zahvaljujući spajanju srca Bosne s rukama volontera i humanitaraca. Haris Beko Nuhanović, kao sugrađanin čija je humanost prepoznata daleko izvan granica, zajedno sa svojom organizacijom, pruža nadu i podršku onima kojima je to najpotrebnije.

Uz dugogodišnju suradnju s “Crvenim križem” Opcine Jajce, ova inicijativa postaje simbol zajedništva i solidarnosti. Ona ne samo da olakšava teret oboljelima u njihovoj borbi protiv bolesti, već i svijetli kao primjer kako zajedničkim snagama možemo pružiti pomoć onima koji to najviše trebaju.

Žiro račun “Crvenog križa” Opcine Jajce (UniCredit Bank, žiro račun: 3383602249620594) sada postaje most dobročinstva. Svi koji žele doprinijeti besplatnom prijevozu oboljelih na terapije mogu to učiniti donacijom, čime će postati dio ove plemenite misije.

Udruženje “Nada”, osnovano 2006. godine, ne samo da pruža podršku svojim članovima, već aktivno sudjeluje i u edukativnim radionicama te organizaciji besplatnih mamografskih pregleda za građane Jajca. Njihova posvećenost zajednici odražava se u svakom koraku, čineći ih izuzetnim primjerom onoga što zajedništvo može postići.

Haris Beko Nuhanović, organizacija “Holstebro Nodhjaelp”, “Crveni križ” Opcine Jajce te Udruženje “Nada” zajedno grade mostove nade i ljubavi, čineći svijet malo ljepšim mjestom za sve nas.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Život ljudi je postao potpuno umrežen, usljed čega se granice online prostora i stvarnog...

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti....

Pripadnici njemačke Savezne policije sinoć su priveli državljanina Bosne i Hercegovine kod kojeg su,...

Dvije teže povrede na radu koje su prijavljene istarskoj policiji dogodile su se protekla...

Austrijska kompanija ASTA počinje s izgradnjom fabrike u Bosni i Hercegovini, tačnije u Cazinu. 

Na društvenim mrežama kruži šok snimak na kom se može primjetiti kako folker Radiša...