Jajčanka svoj san pretvorila u stvarnost, pokrenula mali biznis

Ideja o pokretanju malog biznisa Emine Cerić došla je još prije godinu dana, ali zbog ograničenih materijalnih sredstava nije bila u mogučnosti da pokrene isti.

Pojavom pandemije korona virusa bilo je još teže ostvariti cilj. Kako je rekla predstavnicima Biznis centra, zahvaljujući Preduzetničkom fondu za žene kojeg finansiraju Općina Jajce i USAID udruženim sredstvima uspjela je godinu dana poslije da san pretvori u stvarnost pokretanjem svog malog biznisa “E – GIFT SHOP” – proizvodnja i prodaja unikatnih suvenira i galanterije.

Danas posluje zahvaljujući upornom radu i trudu kao i uz podršku porodice koristeći sve opcije pristupa tržištu. Zbog pandemije korona virusa poslovanje u svim granama industrije je otežano pogotovo u turizmu na koji se njen biznis najviše oslanja, ali bez obzira na sve upornim zalaganjem uspijeva poslovati pozitivno čak i u ovako otežanim uslovima.

“Prezadovoljna sam dosadašnjim radom, imam dosta narudžbi kako iz cijele BiH, tako i iz inostranstva, a ono što me najviše raduje su pozitivne reakcije mojih kupaca. Prednosti mog biznisa u odnosu na konkurenciju su vlastiti brend i stil, unikatni proizvodi i kvalitetan repromaterijal” istakla je Emina.

 

 

S obzirom na to da je tek uplovila u poduzetničke vode trenutno nije u mogućnosti da proširi svoj mali biznis, ali velika joj je želja da u budućnosti unaprijedi poslovanje, a samim tim i prenese svoje znanje i iskustvo na mlade osobe kako bi osigurali egzistenciju u svojoj zemlji.

“I pored moga truda, zalaganja i rada za svoj uspjeh sam također zahvalna Općini JajceUSAID-u i Biznis centru Jajce koji su mi i u ova krizna vremena pružili podršku i ocijenili moj biznis prihvatljivim i izuzetno korisnim za lokalno tržište i šire” navodi Emina.

Poruka Emine Cerić svim budućim ženama u poduzetništvu je da ne odustanu od svojih ideja i da upornim radom i zalaganjem mogu ostvariti planirane ciljeve.

 

 

(Cod Jajce)