Jajčanka promijenila struku i ostvarila najslađe snove: Slatke poslastice Majra

Da snovi ne poznaju granice i da ih je potrebno samo jako željeti ostvariti, svjedoči priča naše sugrađanke, Majre Đulić.

Po zanimanju poljoprivredna tehničarka, ova majka dvoje djece je nakon završetka srednje škole ipak odlučila ostvariti svoju veliku želju i ljubav. A to su bile slatke delicije. O svom putu slatkog uspjeha, ali i velikog truda i uloženog rada, govorila je za Jajce Online.

-Jajce je mali grad, mala sredina i zato sam često bila neodlučna kako i od dakle početi. A onda sam počela s proizvodnjom potpuno drugačijeg proizvoda, to je bila domaća tjestenina, domaće jufke. Nakon kraćeg perioda odlučila sam se ponuditi svojim kupcima i slatki program, a sve je počelo s tradicionalnim kolačima, govori nam Majra Đulić.

Početak je, kako navodi bio veoma težak, ali je samu sebe gurala i vjerovala u uspjeh. Osnovala je svoju stranicu i nastojala je predstaviti najbolje od svog rada, a vremenom su počele pristizati i prve narudžbe, alii one malo zahtjevnije.

-Za izradu jedne torte mi je trebalo i više od pola dana, ne računajući dekoraciju i završne radove. A danas nakon pet godina rada u slatkom svijetu za jednu tortu mi je potrebno samo 2 sata. Moja upornost, organizacija i ljubav su se isplatili i vide se, ističe Majra.

Dodaje kako svojim kupcima često kaže kako je u svakom poslu najvažnija organizacija. A ona uspješno usklađuje porodične i poslovne obaveze.

-Uvijek se tražio neki raspored, ali usklađivala sam podjednako sve . Uvijek sam davala veću važnost porodici, zdravom životu,odmoru ….pa sam često i odbijala neke poružbe jer nekada morate i sebe više cijeniti od svega, rekla je.

Među njenim porudžbama najviše se traže klasične dekoracije, kao što su hitovi iz crtića. Međutim, uvijek je voljela dobiti neke zahtjevnije prijedloge za rad, kako bi ispitala svoju samouvjerenost i hrabrost. Kupcima zna i ponuditi određene ideje, a dosad su joj ukazali puno povjerenje. S radošću se prisjetila i jedne od najzahtjevnijih narudžbi.

-Bila je to svadbena torta na 4 kata. Bila sam mnogo uzbuđena, ali i pod nekim potajnim strahom kako ću se izboriti s tim zadatkom. Pomogle su mi kolegice iz grada, koje su se već bavile ovim poslom. Svaki savjet sam upijala i zato danas nijednu od njih ne gledam kao konkurenciju, jer su mi pomogle kada je bilo najpotrebnije, priča nam Majra.

Bio je to veliki izazov, koji je kako navodi, uspješno savladala i bila ponosna svoj rad.
U svome radu, fokus stavlja na domaće i svježe namirnice, uz minimalno korištenje margarina i aditiva.

-Nedavno sam ostvarila i mini farmu gdje je počela proizvodnja domaćih jaja tako da sam sve skupa povezala i ujedinila. Veliku podršku u svemu imam od svog supruga , koji je uvijek tu za mene. Vjerovao mi je od početka, a u planu imamo još mnogo toga , i nadamo se da će nam se želje ispuniti! Pomoć tražila nisam, niti sam ikome kucala na vrata. Sve što sam mogla kupovala sam po malo, jednu po jednu stvar i osigurala sada trenutno najvažnije potrepštine za rad, rekla je ona.

Pomoć dragih ljudi, porodice i prijatelja njena slatka kuhinja je bogata velikim brojem stvari bez kojih slatki svijet ne bi bio savršen. Većinu svog vremena provodi u par kvadrata koje je zajedno sa suprugom izgradila u namjeni da to u budućnosti bude pravi mali slatki prostor gdje ce kupci sa zadovoljstvom dolaziti. I duboko vjeruje u taj dan.

Pandemija je međutim, kao i na mnoge druge poduzetnike utjecala i na njen rad. Mnoge torte su otkazane, kao i neka slavlja. To je unazadilo, ali ne i obeshrabrilo ovu mladu majku i predanu slastičarku.

-Polako se vraćamo u normalu, vraćaju se i najslađe stvari. Moji planovi su veliki, ali kako kažu, ko mašta taj i ostvari. Vjerujem u svoje snove i voljela bih u skorije vrijeme imati to slatko mjesto , gdje ću vršiti porudžbe najslađih slastica ali i gdje će se moći pogledati najoriginalnije jestive figure koje lično radim, navela je.

Svima koji se žele okušati u nečemu sličnom, poručuje da pokušaju i da ne gube vjeru, jer nada umire posljednja.

-Najteže je krenuti od početka- ali uz rad, trud, ljubav i vjeru u sebe može se doći do uspjeha, poručuje Majra Đulić.

 

Njene slastice, figure, ali i čitav slatki program možete pronaći/poručiti na FB i Instagram stranici kao i na broj tel 064/433-0465.

 

 

 

(Jajce Online/S. Velaga)