Jajčanka pokrenula humanitarnu akciju, podržimo je svi!

U godini koja je uveliko promijenila naše živote uslijed pandemije korona virusa, važno je vjerovati da još uvijek ima dobrog u ljudima. Podsjeća nas na to i ovaj praznični mjesec decembar, u kojem se mnogi trude pronaći razloge za sreću. Ipak, sreća je najveća kada se dijeli i daruje drugima, a najviše kada je to od srca.

Inspirisana prazničnom atmosferom, nadolazećim raspustom, ali i praznicima i blagdanima, naša sugrađanka Anamarija Rajić tako je došla na predivnu ideju, koju sam lično podržala i ja, Sara Velaga.  Riječ je o prazničnoj humanitarnoj akciji naziva „Male ruke“, a kojoj je cilj obradovati sve mališane koji su socijalno ugroženi, a kojima bismo mogli uljepšati ovaj mjesec poklon paketićima.

Ovim putem stoga pozivamo sve roditelje ili poznanike koji u svom okruženju imaju nekoga ko je u potrebi da nam se jave na facebook grupu „Humanitarna akcija Male ruke“, ali i na lične profile Anamarija Rajić i Sara Velaga. Na ovaj način mogu se javiti i svi oni koji mogu i žele donirati paketiće ili stvari kao što su školski pribor, kape, zimska oprema, prehrambeni i higijenski proizvodi. Napominjeno da novac ne primamo i da u ovoj akciji nikakav profit nije poenta, već razmjena dobrog, koje se dobrim vraća.

Obzirom da već imamo nekoliko djece koja su u potrebi, a koja su nas ujedno i motivirala za pokretanje ove akcije, želimo da je proširimo dalje, na lokalnom nivou, kako bismo pomogli što većem broju mališana. Akcija traje od 10. do 22. decembra, a svoje donacije možete donijeti svim danima u terminima od 10:30-11:30 i u večernjem terminu od 17:00-18:00 u ulicu ZAVNOBIH-a u kuću prekoputa mesnice Bajra kod tunela.

Dodjelu paketića ćemo upriličiti 23. decembra, o čemu ćete biti posebno obaviješteni. Napominjemo da je ova humanitarna akcija za sve mališane, bez obzira na nacionalnost i uzrast. Ne očekujemo mnogo, ali se nadamo da će se naši sugrađani odazvati u što većem broju i sitnicama doprinijeti velikim osmijesima na dječijim licima za predstojeće praznike i blagdane.

Nadamo se uspješnoj akciji i vjerujemo da nas je ova godina naučila najvažniju lekciju o važnosti zajedništva i podrške, koju ćemo najbolje savladati u decembru. Mjesecu ljubavi, darivanja i sreće. Za više informacija javite se na profile Anamarija Rajić i Sara Velaga ili u fb grupu „Humanitarna akcija Male ruke“. Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može.

Zahvaljujemo unaprijed sugrađanima.

 

 

(Jajce Online)