Jajčanka osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Parizu

Podijeli članak:

Frizeri su više od običnih majstora koji se bave kosom. Neki od njih uspijevaju pretvoriti svoj posao u pravu umjetnost, osvajajući svjetske frizerske scene i ostavljajući dubok dojam svojim kreativnim izričajem. Jedan takav primjer je Amina Harambašić, 25-godišnja frizerska umjetnica iz Jajca, koja je nedavno postigla izvanredan uspjeh na Državnom prvenstvu za frizere u Bosni i Hercegovini, piše Jajce Online.

Naša sugrađanka Amina se specijalizirala za svečane ženske frizure i već je stekla reputaciju talentirane i inovativne frizerke. Na nedavno održanom Državnom prvenstvu za frizere, osvojila je drugo mjesto u svojoj kategoriji. Osim toga, njezina druga frizura donijela joj je 4. mjesto, što ju je plasiralo na četvrto mjesto u ukupnom poretku natjecanja.

Ona se takmičila u kategoriji (tehnika) jedna od najzahtjevnijih u oblasti takmičenja.

-Ovim putem se zahvaljujem na neizmjernoj podršci moje porodice, mojoj profesorici Dragici A., trener Zlatko A. i svim prijateljima koji su me podržavali i vjerovali u moj uspjeh.
Odlazak na svjetsko prvenstvo smatram kao veliki izazov za mene, nastojat ću dati sve od sebe i osvjetlati boje zastave naše države, rekla je Amina Harambašić za Jajce Online.

Državno prvenstvo za frizere u Bosni i Hercegovini je najznačajniji frizerski događaj u zemlji. Takmičenje obuhvata različite discipline i kategorije, a najbolje plasirani frizeri imaju priliku predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom OMC prvenstvu koje će se održati u Parizu ove jeseni. To je velika čast za Aminu i priznanje njezinom talentu i stručnosti.

Osvaja frizersku scenu

Na natjecanju su sudjelovali i frizeri iz Srbije i Crne Gore, što je dodatno obogatilo događaj. Sadržaj manifestacije uključivao je sajamski, natjecateljski i seminarski program, pružajući priliku brojnim posjetiteljima, bez obzira na njihovu struku, da pronađu nešto korisno i zanimljivo za sebe.

Otvoreno Državno prvenstvo frizera Bosne i Hercegovine održalo se proteklog vikenda u Gradskoj dvorani Vitez, okupljajući najbolje frizere iz cijele zemlje. Amina Harambašić je svojim izvanrednim postignućima na ovom natjecanju potvrdila svoj status kao jedne od najtalentiranijih frizerskih umjetnica u Bosni i Hercegovini.

Njezin uspjeh na državnom prvenstvu svjedoči o njezinoj posvećenosti, talent i kreativnosti. Ona je uložila mnogo truda i vremena u usavršavanje svojih vještina, prateći nove trendove i tehnike friziranja.

Jajce može biti ponosna na Aminu Harambašić, mladu frizersku umjetnicu koja je svojim talentom i predanošću osvojila frizersku scenu. Sigurno je da ćemo u budućnosti još mnogo čuti o Amini i njenim impresivnim frizerskim dostignućima, a da se uvjerite u sve to, možete posjetiti njezin frizersko-kozmetički salon “Diva” koji se nalazi u ulici Nikole Šopa 13. u Jajcu.

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...