Jajčanka Amina Kurić kandidatkinja za fotomodel FBiH

Portal Centralna.ba medijski je pokrovitelj IZBORA FOTOMEDELA FBIH koji će se održati 05.08. u 20 sati u Svadbenom salonu “Dačo” u Vitezu.

IME: Amina

PREZIME: Kurić

DATUM ROĐENJA: 10.08.2001.

GRAD: Jajce

ŠKOLOVANJE: Internacionalni Univerzitet Travnik ( II godina Pravnog fakulteta)

INTERESI: Modeling, Putovanja, Učenje turskog jezika

KAKO SE PRIJAVILA NA NATJECANJE: Posljednjih par godina me počeo zanimati svijet mode, ljepote i modelinga te sam pratila razna takmičenja kako u svijetu tako i u svojoj zemlji. Kontaktirala me prijateljica i ponudila mi ovu sjajnu priliku koju nisam mogla odbiti i tako je počelo ovo nezaboravno putovanje ka ostvarenju mog sna.

PLANOVI ZA BUDUĆNOST: Što se tiče planova za budućnost želim da uspješno završim započete studije, također da osvojim što bolji plasman na budućem takmičenju. Voljela bih da svoje prve korake u karijeri fotomodela napravim u svojoj zemlji, a naravno ako bude prilike i u inostranstvu.

O SEBI: Zovem se Amina Kurić, trenutno imam 19 godina i dolazim iz Jajca. Završila sam drugu godinu Pravnog fakulteta, smjer opće pravo. Mnogo volim putovanja, otkrivanje novih mjesta, upoznavanje novih ljudi što mi ovaj posao sa sobom i donosi. Ljubav prema modelingu gajim već dugo i jedan od najvećih snova mi je da predstavljam svoju državu na velikim svjetskim takmičenjima. U životu volim i cijenim jednostavnost, pa bih sebe i opisala kao jednostavnu, odgovornu i staloženu osobu.

SPONZOR: Trgovina Đaza Vl.Nijaz Kurić

(centralna.ba)