Search
Close this search box.

Jajčaninu u nevolji priskočio Krajišnik: Primjer istinske dobrote

Podijeli članak:

U trenucima kada se solidarnost i ljudska dobrotvornost često čine rijetkim, jedna priča dolazi kao svjetionik nade i inspiracije. Arif Bajrektarević, iz Crvarevca, Velika Kladuša, pokazao je istinsku veličinu ljudskog srca kada je pritekao u pomoć vozaču kamiona iz BiH, Izetu iz Jajca, koji se našao u nevolji u Italiji.

Izet je ostao bez struje u akumulatoru svog kamiona blizu granice Švicarske. U žurbi da pronađe pomoć, obratio se putem portala GP Maljevac, moleći za pozajmicu kabla kako bi mogao pokrenuti kamion. U tom trenutku, kao odgovor na njegov apel, pojavio se Arif sa svojom porodicom, spremnim da pruže pomoć.

“Arif Bajrektarević, ljudina iz Crvarevca, odmah je odreagirao nakon što je vidio objavu za pomoć. Bez oklijevanja je nazvao Izeta i pitao kako može pomoći. Kupio je kablove za pojačavanje akumulatora na pumpi u Italiji. Iako je bila jaka kiša, nije oklijevao izaći iz svog auta kako bi pomogao Izetu oko spajanja kablova. S njim su bili njegova supruga i mala djeca, a sve to nije spriječilo Arifa da pruži dragocjenu pomoć.

– Pokušao sam mu dati broj računa kako bih mu prebacio novac za kablove, no on nije htio ni čuti. Također me počastio pićem i par kesica grickalica, te izašao iz svog toplog auta po jakoj kiši kako bi mi pomogao oko spajanja kablova. Sve je čekao dok se nije uvjerio da sam kamion startovao. U autu s njim bili su njegova supruga i dvoje ili troje male djece. Inače, momak živi i radi u Švicarskoj i upravo je bio na putu prema istoj iz pravca Kladuše kad je kontaktirao mene vezano za moj problem. Ovakvo nesebično djelovanje rijetko se viđa. Arif Bajrektarević, u bijeloj majici, želim ti puno zdravlja i sreće kud god se kretao i krenuo, kao i tvojoj porodici sve najbolje, ljudino Krajiška, naveo je Izet Krak iz Jajca.

Ovaj gest dobrote dirnuo je mnoge, a Izet nije propustio priliku da javno istakne zahvalnost i poštovanje prema Arifu.

“Ovako nešto dugo nisam sreo”, napisao je Izet, želeći Arifu puno zdravlja i sreće u budućnosti.

Ova priča svjedoči o snazi ljudske dobrote i solidarnosti te podsjeća na važnost pružanja pomoći u trenucima potrebe. Arif Bajrektarević postao je simbol nadahnuća i primjer kako jedan čin dobrote može napraviti ogromnu razliku u životu drugih ljudi.

 

 

(Jajce Online/FOTO: GP Maljevac)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Gradski stadion Ilijaš bit će domaćin ljetnog kampa “Barça Academy BiH”, koji u našoj...

Banjalučka policija je danas podnijela Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv lica...

Nakon neuspješne sezone u italijanskom i evropskom nogometu, Milan će u narednoj sezoni pokušati...

Direktne strane investicije u BiH, prema prvim preliminarnim podacima Centralne banke, prošle godine su...

Konzumiranje šećera ne računa se samo onda kada pojedemo čokoladu ili kolač, ova supstanca...

Putovanje i fotografiranje oduvijek su išli “ruku pod ruku”. Gotovo da i nema onoga...