Jajčanin ostvario plasman na Svjetsko prvenstvo u spin ribolovu

Podijeli članak:

U protekloj sezoni premijer spin lige BiH koja se održala tokom 2022. godine na rijekama Krupa, Lištica i Vrbas, 18 ribolovaca iz cijele BiH odmjerili su snage u 6. Kola.

Dino Mecavica član SRU “Zlatovčica” zaključio je sezonu kao četvrtoplasirani I svojim plasmanom osigurao sebi mjesto u spin reprezentaciji BiH. Svjetsko prvenstvo ove godine u maju će se održati u Bugarskoj gdje će naš grad imati svoga predstavnika na svjetskoj smotri.

Valja naglasiti da SRU “Zlatovčica” već tradicionalno ima svoje predstavnike koji su već dugi niz godina u samom državnom vrhu ove discipline ribolova. Boris Ladan je višestruki prvak BiH, Igor Lacić je u jednoj sezoni bio šampion, dok je Pero Radić jednu sezonu se skrasio kao viceprvak.

Spin ribolov je vrsta ribolova u kojoj ribolovci love ribe predatore, najčešće pastrve s obale. Ne čudi činjenica da je Jajce već godinama u samom vrhu kako ove tako I ostalih disciplina jer naš grad zaista svojim prirodnim bogatstvima, u ovom slučaju rijekama I jezerima, pruža mogućnost svim ljudima koji imaju afinitet za ovaj sport da uživaju u istom na raznim vodama.

 

 

(Jajce Online/Jimmy Budeš)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a...

Red Sea Film Festival u Saudijskoj Arabiji  započeo je svoje treće izdanje, a na...

Reprezentacija.ba kao partner Sofascore donosi statističke podatke bh. internacionalaca za mjesec novembar.

Rijetki su roditelji koji se nisu susreli sa situacijom u kojoj njihovo dijete želi...

Udruženje lektora Republike Srpske bira riječ koja je obilježila 2023. godinu. Pozivaju i građane...

Iz sedmice u sedmicu Bugojanac Edi Hadžiahmetović pokazuje svoj raskošni muzički talenat. On je...