Jajčanin Matej Jukanović nastavlja karijeru u Njemačkoj

Matej Jukanović (25) nakon osam godina provedenih u RK “Jajce” 2019. godine prelazi u redove bugojanske “Iskre”, a nakon toga i u RK “Donji Vakuf”.

Ovaj izvrsni rukometaš nedavno je napustio našu zemlju i prešao u TSV Speyer.

-Moji prvi koraci počeli su s 8 godina u RK “Jajce” kod trenera Rešada Agić gdje me je naučio prvo da budem čovjek, pa tek sve onda. Igranje za moj grad ne može mi ništa nadomjestiti, jako dobro i pozitivno iskustvo samo nosim sa sobom, priča nam Jukanović.

Jukanovićev budući klub takmiči se u četvrtoj njemačkoj ligi.

-Pandemija koronavirusa poremetila je mnoge planove, sad smo u pauzi zbog lockdowna do 28. marta, pa nastavljamo sa svim već početkom aprila. Drago mi je što se  igra brz i tvrd  rukomet, a klub  je ozbiljan te imaju visokoke ambicije, rekao je.

-Grad je sa 50.000 ljudi gdje je rukomet broj jedan, a svaku njihovu utakmicu gleda preko po 1.000 gledatelja. Jako sam se odlično uklopio u ekipu. Smijem slobodno reći da ću davati svoj maksimum na treninzima, ali i na utakmicama. Jedva čekam da krenemo s pripremama i utakmicama, kazao je Jukanović.

RK Jajce danas je upisalo i svoju osmu ovosezonsku pobjedu, jako dobar rukomet igraju.

-Svom matičnom klubu želim sve najbolje u nastavku sezone, a posebno predsjedniku Mensuru AlkiĆu i treneru Benjaminu Halabi da ostvare svoj zacrtani cilj koji žele ostvariti, rekao je Matej Jukanović za kraj našeg razgovora.

 

 

(Jajce Online)