Jajčanin ide stopama Antona Josipovića i Marijana Beneša

Podijeli članak:

Da je Slavija na pravom putu pokazao je nastup dva sjajna boksera banjalučkog kluba na turniru “Zlatna rukavica” koji je 65. Put održan u Novom Pazaru.

Publika u dvorani Pendik oduševljeno je pozdravila Lea Cvitanovića (Jajce) I Miloša Veletića. Obojica su zaustavljeni u finalu. Leo je poražen na bodove od Vladimira Mirončikova, vlasnika svjetske bronzane medalje, dok je kapiten reprezentacije Srbije Vladan na kraju odlukom sudija odnio pobjedu protiv Veletića. U banjalučkom klubu nisu krili zadovoljstvo, ovi rezultati su podstrek za naredne izazove.

Lea i timske kolege za šest dana očekuje novo kolo regionalne lige u Loznici. Njegov san je da sa Slavijom dostigne visine I rezultate najvećih legend ovog kluba.

Sve to pomno prati Anton Josipović. Olimpijski šampion iz Los Anđelesa ne može da sakrije zadovoljstvo zbog toga što je Slavija stala na noge.

Za kratko vrijeme Slavija je okupila kvalitetan roster pa gdje god da se pojave bokseri banjalučkog kluba, spektakl bude zagarantovan.

Primarni cilj je stabilizacija kluba, a potom i dugo čekane medalje sa velikih takmičenja. Savičić ističe značaj Dalibora Petkovića koji je umnogome pomogao boljem funkcinisanju kluba, kao i Predraga Bartule, važnog člana Slavijinog tima.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...