Jajčani prvi finalisti ‘Pub kviza’ u Novom Travniku

Podijeli članak:

U pizzeriji “Milano” u Novom Travniku održana prva polufinalna večer druge sezone Pub kviza, a za mjesto u finalu natjecale su se ekipe “Svemirko Pub”, “Potira” i “Mučki provokatori”..

Sve ekipe su bile iznimno jake i kvalitetne, a cijela večer je protekla u dramatičnom nadmetanju. Prva odabrana kategorija u prvom polufinalu bila je Povijest, a odabrala ju je ekipa iz Jajca, “Svemirko Pub”. Već u prvoj kategoriji su viđene dvije 6, prvu je osvojila ekipa “Mučki provokatori”, da bi potom Jajčani uzvratili istom mjerom. Iskusna ekipa Provokatora i u drugoj večerašnjoj kategoriji (Kulturna pitanja) bilježi 6 bodova i protivničkim ekipama daje na znanje da do finala neće lako.

Ipak, ekipa iz Jajca se vraća sjajno uloženim jokerom x2 nakon kojeg osvajaju maksimalnih 12 bodova. Ekipa Potire sjajno je iskoristila joker publike i upisala 3 boda, dok je Svemirko na sljedećem pitanju osvojio još jednu 6. Jajčani su u ovoj kategoriji upisali i 2 dodatna boda jer su na dva pitanja odgovorili točno.

Mučki provokatori nastavljaju s “provokacijama” i točnim odgovorima, a dvije nove šestice iz kategorije Geografija pravi su dokaz za to. Prije pauze Potira je odabrala kategoriju Random koje su ekipe odigrale možda i najlošije. Prva premetaljka večeri i 3 boda odlaze na stranu ekipe “Mučki provokatori” jer su najbrže prepoznali da je traženi pojam MEDICINA.

Na pauzi je vodila ekipa “Svemirko Pub” s 53 boda, “Mučki provokatori” su bili na 39, dok je Potira imala 27 osvojenih bodova. Na pauzi su svi natjecatelji nagrađeni pizzom Milana, a publika je također nagrađena za točne odgovore. Večerašnji sponzor kviza bio je Nescafe koji je sve natjecatelje nagradio sa svojim proizvodima. Na pauzi su također svi posjetitelji mogli sudjelovati u glavnoj igri večeri, a sretni dobitnik kao i svaki put do sada osvajao je pametni sat sponzora Ožujsko.

Prva odabrana kategorija nakon pauze bila je Glazba, a odabrala ju je ekipa “Mučki provokatori”. Jajčani su u ovoj kategoriji odlično iskoristili joker publiku, dok je ekipa Provokatora sjajno odabrala kategoriju jer su osvojili 2 dodatna boda zbog svih točnih odgovora.

Kategorija Sport donijela je nove šestice, dvije je upisala ekipa Provokatora, a jednu Svemirko Pub. Odličnu igru u nastavku ekipa “Mučki provokatori” okrunila je i sjajno iskorištenim Jokerom x2 na pitanju iz kategorije Film jer su osvojili još 6 novih bodova.
Posljednja odabrana kategorija za večeras bila su Teška pitanja. Svemirko u ovoj kategoriji bilježi dvije šestice, dok se ekipa Potire “probudila” i također upisala dvije šestice uz odlično iskorišteni joker x2.

Druga premetaljka večeri ponovno je otišla na stranu ekipe “Mučki provokatori” jer su najprije prepoznali da je traženi pojam Boris Dvornik.

Nakon zbrajanja bodova i dramatičnog natjecanja, rezultati su bili sljedeći: “Potira” 58, “Svemirko Pub” 96, “Mučki provokatori 96”. Međutim. ekipa iz Jajca je “uložila žalbu” na nepriznat točan odgovor na pitanje iz kategorije Filma, a organizatori su nakon dugog vijećanja sasvim opravdano odgovor priznali i dodijelili pobjedu ekipi “Svemirko Pub”. Naime, radilo se filmu “Pokojnici” redatelja Martina Scorsesea koji je preveden na više načina.

Konačni rezultat glasio je “Potira” 57, “Mučki provokatori” 95, “Svemirko Pub” 98.
Ekipa “Svemirko Pub” je tako postala prvi ovogodišnji finalist Pub kviza u Milanu, no ekipa “Mučki provokatori” ne treba žaliti jer su prikazali odlično znanje, a trebaju biti i ponosni jer je svaka večer kviza u kojoj su nastupali bila dramatična, uzbudljiva i do samog kraja napeta, što je zapravo i bit kviza kao igre. Ekipa “Potira” je pak pokazala veliki napredak i time dokazala da se mogu nositi s najjačim ekipama.

Nakon proglašenja pobjednika proglašen je i osvajač glavne nagrade večeri, pametnog sata sponzora Ožujsko. Tradicija je možemo reći napokon prekinuta jer je pametni sat otišao u muške ruke, a radi se o Nikoli Josipoviću.

Bitno je naglasiti kako su večerašnji pobjednici osvojili nagradu i od 100 KM, koju je osigurao sponzor Sportplus Win. Sljedeća polufinalna večer kviza održat će se sljedeći ponedjeljak u standardnom terminu od 20 sati (+15 minuta), a mjesto u finalu tražit će ekipe: “Darun strašni”, “Simple minds” i “Ugly Wounds”.

U ponedjeljak vas očekuje iznimno uzbudljiva kvizaška večer, a može se čak reći da se radi o finalu prije finala. Stoga, ponedjeljak, 17. siječnja pravac Milano!

 

(Notra.ba/K.K)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina dobio otkaz na poziciji sportskog direktora minhenskog Bayerna,...

Nakon uspješno završene ekspedicije na „krov svijeta“ – Mount Everest, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista,...

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj...

Ošljak je najmanji nastanjeni otok u Hrvatskoj za koji se vjeruje da je bio naseljen...

Nogometaši Seville nakon trosatne drame i penala savladali su Romu u finalu Evropske lige...