Jajački plesači iz Zenice se vratili s deset zlatnih medalja

Plesni klub “Iskre” iz Zenice je bio organizator regionalnog festivala plesa, gdje su ugostili preko 300 takmičara poštujući sve epidemiološke mjere. Najljepša plesna priča organizirana je u Bosanskom Narodnom Pozorištu, a takmičari su bili iz cijele BiH.

-Ovakvo nešto je bilo potrebno kako bi sva djeca zaboravila na sve što nam je nametnula pandemija . Ono najvažnije jeste da djeca i omladina ne gube moral i da pozitivna energija nadvlada sve negativnosti i da ples bude stepenica ka boljem sutra . Zahvaljujemo se svima koji su uljepšali ovaj događaj . A posebno našim sponzorima Vitinka , My lovely bags te zlatari Ahmetović (Zavidovići) koji su usrećili učesnike i njihove trenerice i trenere, rekla je predstavnica plesnog kluba “Iskre” Belma Čolaković za Jajce Online.

Učešće je uzeo i Plesni klub “LDF” iz Jajca kojeg predvodi trenerica Lara Heganović Zahirović, a ostvarili su veoma zapažene rezultate osvojivši prva mjesta i to:

 • P.K. LDF Jajce
  (Djeca grupa, Open),
 • P.K. LDF Jajce
  (Odrasli grupa, Open),
 • P.K. LDF Jajce
  Cicibani duo, Show dance
  (Ines Petrović, Ena Fadžan),
 • P.K. LDF Jajce, Solo djeca MTV
  (Leona Mlinar),
 • P.K. LDF Jajce
  Duo djeca, Freestyle
  (Leona Mlinar i Antonela Petrović),
 • P.K. LDF Jajce, Duo djeca, Open
  (Veronika lvić i Nikolina Klišanin),
 • P.K. LDF Jajce, Duo juniori , Plesni Fitness
  (Antonela Petrović i Marija Theodora Srika),
 • P.K. LDF Jajce, Solo odrasli, Lyrical
  (Ana Pastir),
 • P.K., LDF Jajce, Solo Seniori, MTV Dance
  (Marija Theodora Strika),
 • P.K. LDF Jajce, Solo Odrasli, MTV Dance
  (Ana Pastir).

-Prije svega želim se zahvaliti roditeljima na povjerenju! Svi znamo da je trenutno teks situacija zbog pandemije, ali roditelji se usuđuju poslati svoju djecu na trening pa i na takmičenja, Priželjkujem kao i svi mi da se ovo stanje normalizuje i da se vratimo u normalne životne aktivnosti bez ikakvog straha. Prošlu godinu nismo sudjelovali niti na jednom takmičenju, nakon Viteza došla je na red i Zenica. Ponosna sam sto se vratili s deset zlatnih medalja. Ovo je dokaz da se polako vraćamo na plesnu scenu, rekla je trenerica Lara Heganović Zahirović za Jajce Online.

Svi koji se žele pridružiti ovom klubu, sad je pravo vrijeme jer se užurbano spremaju za nove izazove i takmičenja.

-Osim toga. krenuli smo s jutarnjim plesnim fitnessom koji se održava ponedjeljak i četvrtak ujutru od 8:30 sati, a imamo još par slobodnih mjesta, i tko želi može da nam se pridruži, rekla je.

 

(Jajce Online)