Jajački paroh održao predavanje u OŠ ‘13.rujan’

Podijeli članak:

U OŠ „13. rujan“ Jajce danas, 21. ožujka provedena je jedna od aktivnosti III. modula Velike škole mira na temu „Mjesec univerzalnog bratstva i sestrinstva“.

Vođena tom idejom s. Iva Klarić pozvala je pravoslavnog svećenika Miladina Samardžića, Paroha u Jezeru, Jajcu i Donjem Vakufu na sat vjeronauka u VIII. a i VIII. b razreda.

Naime, učenici osmih razreda obrađuju, uz mnoštvo drugih tema, i cjelinu koja nosi naslov “Da svi budu jedno”. U ovoj cjelini na poseban način je istaknuta Isusova želja i molitva za jedinstvo crkve i kršćana na drugi način.

Radi promicanja ekumenizma na ovim prostorima svećenik Miladin rado se odazvao i učenicima je govorio o nastanku, ustrojstvu i nauku pravoslavne crkve.

Učenici su se prvi put susreli s pravoslavnim svećenikom i u svojoj “dječjoj” znatiželji postavljali su različita pitanja na koja su dobivali kvalitetne odgovore, te su na ovaj način „dublje“ i „šire“ zahvaćali u život univerzalnog bratstva i sestrinstva.

Nadamo se da će Bog blagosloviti ovakve pothvate i razviti u učenicima, a preko njih i u našim sugrađanima, želju za ekumenizmom i univerzalnim bratstvom i sestrinstvom, poručili su.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Kada tražimo smještaj na putovanju, bazen će često biti razlog koji će nekom mjestu...

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...