Search
Close this search box.

Jajački ‘Komotin’ potpisao ugovor za izgradnju tvornice GS ‘Rama’

Podijeli članak:

Nakon što su završeni pripremni zemljani radovi za izgradju tvornice GS Rama u poslovnoj zoni Izlaz započinje izgradnja tvornice.

Posao izgradnje tvornice GS Rama dobilo je poduzeće Komotin d.o.o. Jajce. Ugovor je potpisan u Travniku 23. rujna 2022. godine kada su svoje potpise stavili Snježana Köpruner, direktorica GS -HOLDING GmbH Regensburg i zastupnik poduzeća “Komotin” d.o.o. Jajce.  U naredna tri tjedna izvođač će biti uveden u radove sa svom potrebnom dokumentacijom.

Svečanosti potpisivanja ugovora sudjelovao je načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević.

Nova tvornica će imati zanimljiv arhitektonski izgled i zatvorenog prostora od  9000 kvadratnih metara. Prostor je namijenjen za više od 200 radnih mjesta gdje će radnici izrađivati metalske proizvode za njemačkog partnera.

Nakon početnog uhodavanja proizvodni asortiman će biti proširen na dijelove za električna dostavna vozila, čiji razvoj je u završnoj fazi. Osim proizvodnje metalnih dijelova, uz tvornicu će se izgraditi i veliki solarni park za proizvodnju električne energije za potrebe tvornice i za prodaju na tržištu.

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 10 milijuna KM, a Općina Prozor-Rama će sudjelovati u novčanoj potpori od dva milijuna KM.

(centralna.ba)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka