Jahorinu do sada posjetilo 150.000 skijaša, kapaciteti puni

Na Jahorini je danas 77. dan skijanja u sezoni, a do sada je ovu planinu posjetilo 150.000 skijaša, rekao je direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić.

istakao je da su u Olimpijskom centru ove godine zadovoljni sezonom, uprkos pandemiji koronavirusa.

– Planina je puna. Sve staze, njih 46 kilometara, su u funkciji, tako da su odlični uslovi za skijanje. Imamo više od 85 centimetara utabanog snijega i pored toga sistem za vještačko osnježavanje radi cijelu noć. Trudimo se da staze budu pripremljene – rekao je Ljevnaić ,napominjući da je temperatura na planini -15 stepeni Celzijevih.

Ljevnaić je naglasio da su zbog dobre posjećenosti i interesovanja turista odlučili da Olimpijski centar radi od 8.30 sati, kako bi smanjili gužve na instalacijama, i ta odluka će važiti do kraja sljedeće sedmice.

Pozvao je skijaše da budu odgovorni, da nose maske kako bi boravak na planini bio bezbrižan.

– Mi smo prvi ski-centar u Evropi koji je kupio uređaj za dezinfekciju kabina gondole, uveo kontrolne redare, potrudio da skijaši izbjegavaju kontakte pri kupovini ski-pasa, a to su omogućili putem veb-šopa ili na benzinskim pumpama – rekao je Ljevnaić i dodao da iz Olimpijskog centra konstantno apeluju da turisti budu odgovorni.

Olimpijski centar “Jahorina” zvanično je otvorio zimsku turističku sezonu 29. novembra prošle godine, uz obogaćene sadržaje i kapacitete.

 

(avaz)