Jagodić predstavljen u Radniku: Nije moranje prihvatiti posao u ovom trenutku, ali ja vjerujem

U prostorijama Fudbalskog kluba Radnik Bijeljina danas je predstavljen Vlado Jagodić kao novi trener ovog bh. premijerligaša.

FOTO: Dešavanja u Bijeljini

U prostorijama Fudbalskog kluba Radnik Bijeljina danas je predstavljen Vlado Jagodić kao novi trener ovog bh. premijerligaša.

Jagodić je naslijedio Darku Nestorovića u teškoj poziciji, ali iskusni stručnjak vjeruje u opstanak kluba.

“Bez obzira što sam iskusan trener i što sam prošao to sve, situacija je delikatna. Kada dvojica trenera podnesu ostavke, a nikad neću naslijediti nekog kolegu i reći da nije želio sve najbolje, no to je takav vid posla i kada si najuspješniji može doći do odlazaka. Povjerenje je bitno i konačni cilj je bitan. Imamo 21 bod ispred sebe, na poziciji smo gdje jesmo, a pozicija nije sigurna. Zbog opstanka smo se dogovorili da u ovih sedam kola svi daju svoj maksimum, zajedničkim snagama. Stisnuta šaka, ako smo svi zajedno, onda ćemo uraditi lakše posao. Dogovor je da ostanemo u ligi, a onda produžavamo saradnju ako kažu da je trener odradio posao kako treba”, rekao je Jagodić i nastavio:

“Ne treba zaboraviti da je Radnik u bliskoj prošlosti igrao evropske utakmice i ne trebamo ostati na ovoj poziciji. Nije moranje da prihvatim u ovakvoj situaciji nešto, ali ja vjerujem da opstanak ne bi trebao doći u pitanje. Imam toliko iskustva da se mogu ponijeti sa teretom obaveza. Očekujem da ćemo 30. maja, a daj Bože i prije, imati situaciju da je Radnik izborio opstanak”.

Trener Radnika se malo osvrnuo i na raspored utakmica u predstojećem periodu, a ističe da će se već za vikend pokušati doći do vrijedna tri boda.

“Svaki bod je bitan i tako ćemo se ponašati. Djeluje da su tri ekipe u teškoj situaciji, ali ima ih još. Od utakmice do utakmice ćemo razmišljati i ne bojim se reći da igrači Radika imaju kvalitet i spremu, ali zavisi od zdravstvenog stanja, jer imamo određenih kadrovskih problema. Imat ćemo tri treninga i kroz njih ćemo vidjeti za Slobodu. Ne bi bilo dobro raditi revolucionarne promjene sad, ali je dobra situacija da Radnik sam odlučuje sam o sebi. Imamo četiri direktna protivnika. Treba što prije doći do pobjede. Gledao sam sve utakmice Radnika i znam da ima kvalitet”.

KOMENTARI