Izvršeno poribljavanje Plive i Vrbasa

Podijeli članak:

Udruženje sportskih ribolovaca “Zlatovčica” iz Jajca provelo je proljetno poribljavanje na vodama koje gospodari. Ovom prilikom, JP Elektroprivreda je, u skladu s obavezom prema Ribolovnoj osnovi za 2023. godinu, poribila vode s ukupno 10.925 komada pastrmske mlađi (10-12 cm) i 4.150 komada šarana (200-300 gr).

Uz to, riba nabavljena od “Butrex” doo, tvrtke koja se bavi proizvodnjom i distribucijom ribe, izuzetne je kvalitete. Veljko Buđen, direktor tvrtke “Butrex” doo, darovao je udruženju na poklon 200-400 komada mlađi pastrmke i 200-400 komada mlađi šarana, što je bio veliki doprinos ovom poribljavanju.

Veliko Plivsko Jezero poribljeno je s 4.875 komada pastrmske mlađi i 2.650 komada šarana, dok je Malo Plivsko Jezero poribljeno s 3.300 komada pastrmske mlađi i 1.500 komada šarana. Rijeka Vrbas također je poribljena s 2.750 komada pastrmske mlađi.

U akciji poribljavanja sudjelovali su članovi Upravnog odbora udruženja sportskih ribolovaca “Zlatovčica” iz Jajca. Ovom akcijom doprinijeli su očuvanju prirode i poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice.

Do kraja godine očekuje se još dva poribljavanja na vodama kojima gospodari SRU “Zlatovčica” Jajce. S obzirom na uspješnost ovog poribljavanja i angažiranost članova udruženja, očekuje se još bolja ribolovna sezona u narednim mjesecima.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Ko napušta brod jer nije onako kako je zacrtao?

U dva dana video zapis je pregledalo preko 800 tisuća korisnika te mreže, a...

U polju, poviš džamije u rogatičkom selu Žepa, nalazi se misteriozno stablo šljive. Koja...

Sud u Gracu osudio je danas državljanina BiH (35) zbog pokušaja pljačke restorana brze...

Sve su češći nesrećni slučajevi povreda građevinskih radnika, ponekad i sa smrtnim ishodom. Prije...

Bosna i Hercegovina prepustila je svoja prirodna bogatstva koncesionarima koji ih bez kontrole eksploatišu,...