Jajce Online
TURIZAM

Izvor Cetine u Hrvatskoj jedno je od najljepših vrela u regiji, pogledajte bajkovite fotografije

Hrvatska, baš kao i Bosna i Hercegovina, obiluje brojnim prirodnim ljepotama koji privlače turiste iz cijeloga svijeta u ovaj dio Europe.+

Jedna od posljednjih prirodnih atrakcija, koja je postala posebno zanimljiva pojavom Instagrama koji zahtjeva da je lokacija što fotogeničnija, je i izvor Cetine.

Poznato i kao “Veliko vrilo” ili “Glavaš”, najveći je izvor rijeke Cetine i zajedno još s tri velika izvora čini cjelinu Vrela Cetine, površine 29,81 ha te su zaštićeni kao hidrološki spomenici prirode od 1972. godine.Jezero “Veliko vrilo” je modro-zelene boje koja se posebno ističe s obzirom na to da je okolo posvuda dinarski krš. Posjetitelje pored boje, fascinira i njegova dubina, kao i činjenica da veliki dio samog jezera nije istražen. Procjenjuje se da je dubina ovog izvora oko 115 metara, a temperatura vode kreće se od 8 do 10 stupnjeva.

Međutim, ni hladna voda ne sprječava avanturiste, zaljubljenike u prirodu i influencere da se okupaju u ovom jezeru kako bi dobili savršenu fotografiju.Malo manje hrabri trebaju znati da fotografije uz samo jezero izgledaju jednako bajkovito.

Popularan način fotografiranja na ovom jezeru je iz ptičje perspektive, a zahvaljujući kojem izvor Cetine poprima izgled tirkiznog oka kako ga mještani često i nazivaju.

(Klix)

Povezane vijesti

Ova tri grčka ostrva su među najboljim na svijetu

admin

Predstavljena turistička ponuda SBK-a u Hrvatskoj

admin

Unski kanjon turistička atrakcija Evrope

admin