Izrazi sućuti povodom smrti Kemala Baysaka velikog prijatelja grada Jajca

Povodom smrti velikog prijatelja našeg grada, Počasnog konzula naše zemlje u Republici Turskoj, uglednog biznismena Kemala Baysaka, načelnik općine Jajce Edin Hozan uputio je izraze saučešća porodici i prijateljima.

U telegramu se kaže:

-Sa žaljenjem i velikom tugom u srcu primili smo vijest da je preminuo veliki prijatelj općine Jajce, Počasni Konzul Bosne i Hercegovine u Turskoj, prvi i počasni ambasador Svjetskog Saveza Dijaspore BiH, te osnivač i počasni predsjednik Federacije Udruženja kulture Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Ahmet Kemal Baysak. Porodici i prijateljima gospodina Kemala Baysaka, upućujemo saučešće i izražavamo žalost i tugu.

Našem Kemalu neka je vječni rahmet.

Malo je riječi kojima bi mogli iskazati veliku zahvalnost koju dugujemo ovom velikom čovjeku koji je u srcu nosio Bosnu i Hercegovinu. Mi smo izuzetno ponosni što smo imali privilegiju poznavati ovog velikog čovjeka i imati gospodina Baysaka za prijatelja našeg grada. Mnogo smo zahvalni na stalnoj brizi i pomoći u promociji kulturnih, historijskih i prirodnih vrijednosti grada Jajca i Bosne i Hercegovine.

Odlazak dragog nam Kemala ostavio nam je veliku prazninu. Njegova vedrina, neizmjerna dobrota, radinost i čestitost, a prije svega njegova ljudska toplina svima će nedostajati.

Porodici dragog nam Kemala upućujemo izraze iskrene sućuti. Iskreno vaši Jajčani suosjećaju s Vama u Vašoj boli. Njegovo plemenito srce neka vam dadne snage u ovim teškim danima da nastavite tamo gdje je naš i vaš Kemal stao.

 

Načelnik općine Jajce Edin Hozan