Izabrano je novo rukovodstvo Grada Banjaluka

Na konstituirajućoj sjednici izabrano je novo rukovodstvo Skupštine Grada Banjaluka, ali i zamjenici gradonačelnika. Mladen Ilić iz SNSD-a izabran je za predsjednika Skupštine, za potpredsjednika je izabran Saša Čudić, nezavisni vijećnik iz reda nacionalnih manjina. Ilić i Čudić su odmah nakon izbora položili svečanu zakletvu pred vijećnicima Skupštine grada Banjaluka, a prije toga su svečanu zakletvu položili i gradonačelnik Draško Stanivuković i novoizabrani vijećnici.

[embedded content]

Skupštinu grada Banjaluka čini 31 odbornik, a pravno ozvaničenu većinu 19 odbornika iz SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, Demosa, dva samostalna odbornika i nezavisni odbornik iz reda nacionalnih manjina Saša Čudić.

Mandate u Skupštini grada Banjaluka na lokalnim izborima održanim 15. novembra osvojilo je devet političkih stranaka i jedan predstavnik nacionalnih manjina.

Vodeći je SNSD Milorad Dodik sa devet mandata, a slijedi PDP sa sedam osvojenih mandata.

Socijalistička partija Srpske – “Budućnost Srpske” i Ujedinjena Srpska osvojili su po tri mandata, a DNS, Demos i Socijalistička partija po dva.

Po jedan odbornički mandat u banjalučkoj Skupštini imaju Srpska demokratska stranka i Narodni pokret “Banjaluka zove”.

Kandidat grupe građana Saša Čudić osvojio je mandat kao predstavnik nacionalnih manjina.

BHRT