Iz Mrkonjič Grada upućena dva kamiona pomoći za Kostajnicu

Za Kostajnicu, koja je pretrpjela štetu usljed nedavnog zemljotresa, danas su iz Mrkonjić Grada upućena dva kamiona građevinskog materijala, za koje je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 5.500 KM.
Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević rekao je da je kontaktirao načelnika opštine Kostajnica Nikolu Janjetovića i ponudio mu pomoć u ime Opštinske uprave, te da je dogovoreno da bi ta pomoć trebala da bude u građevinskom materijalu koji im nedostaje.

-Sa najbližim saradnicima sam donio odluku da uputimo dva kamiona – u jednom se nalazi opeka za zidanje, a u drugom rezana drvena građa, naveo je Vođević.

On je dodao da su kamioni jutros krenuli na odredište, te da će i on danas posjetiti stanovništvo Kostajnice, kao i načelnika Janjetovića.

Vođević je naglasio da u Mrkonjić Gradu ima mnogo zainteresovanih privrednika i pojedinaca koji se javljaju da podrže stanovnike Kostajnice, tako da planiraju slati pomoć i u narednom periodu.

Kostajnica je opština u Republici Srpskoj u kojoj je pričinjena najveća šteta na stambenim objektima u razornom zemljotresu koji je 29. decembra pogodio područje Petrinje.
Oštećeno je oko 600 objekata, od kojih je 15 za rušenje, a 37 za hitnu sanaciju.

 

 

(Jajce Online)