Iz kreveta u podzemni bazen: Vinski podrum pretvoren u oazu

Podijeli članak:

Italija je zemlja puna sadržaja i predivne prirode. Mjesto je to koje spaja tradiciju i savremenu kulturu. Puna je kulturnih znamenitosti, finih gastro delikatesa, pitoresknih pejzaža i prizora koji su vječna inspiracija posjetiocima.

Iako su gradovi poput Venecije, Verone i Rima najčešći izbor, ovoga smo puta izdvojili jednu regiju koja svojom istorijom i izgledom privlači turiste iz cijeloga svijeta. Riječ je o regiji koja nosi ime Pula (ita. “Puglia”), a koja je uistinu pravi dragulj kada su putovanja u pitanju.

Puglia, poznata i kao Apulia, regija je smještena u jugoistočnom dijelu Italije, koja graniči s Jadranskim morem na istoku i Jonskim morem na jugoistoku. Riječ je o jednoj od najvećih regija u zemlji. Puglia je regija koja mami šarmantnim gradovima, ali i pejzažima koje krase brda, plodno poljoprivredno zemljište, stjenovita obala i prekrasne pješčane plaže.

Osim toga, poznata je i po svojim tradicionalnim kućama – truli – koje su jedinstvene strukture stožastog oblika i izrađene od vapnenca.

U srcu predivne Apulije, u dolini Itria, na ulazu u Salento, okružen mirisima i raskošnom prirodom, nedaleko od Lokorotonda, nalazi se profinjeni “Leonardo Trulli Resort”. Ovdje ćete doživjeti pravi velnes trenutak i opustiti se u potpunosti.

“Leonardo Trulli Resort” čine tradicionalne truli kuće i kuća Vilino u Liberti stilu, a idealne su za udoban i romantičan boravak. U svakoj od njih doživjećete svu autentičnost života okruženi predivnim prirodnim ambijentom. Svaki je smještaj autentičan i drugačiji, a svaka truli kućica ima svoju posebnost.

Naime, svaka cjelina ima bujni travnjak ljekovitog i mediteranskog bilja, čiji će vam svježi miris pružiti autentičan utisak seoskog kraja.

Ranije korišten kao sklonište za ambar, danas je ova udobna i klasična truli kućica od 15 metara kvadratnih idealna za miran odmor.

Soba je opremljena svim modernim uslugama. Na raspolaganju je privatni vrt s maslinama i mediteranskim biljem, vanjskim tušem te ležaljkama.

U prošlosti korišteni kao skloništa za životinje, danas je “Superior Trulli” jedinstveno mjesto gdje možete provesti nezaboravne trenutke umotane u romantičnu i opuštajuću atmosferu prošlosti.

U privatnom vrtu nalaze se ležaljke, sto i stolice za opuštanje. Tuš uronjen u zelenilo privatnog vrta nudi trenutke maksimalnog opuštanja stvarajući povezanost s prirodom.

Prekrasna i autentična truli od 30 metara kvadratnih s bračnim krevetom, dizajnerskom kadom i malom čajnom kuhinjom, savršena je za nezavisan i ekskluzivan odmor u dolini Itria.

Priča o strasti, ljubavi i iskrenim, neizbrisivim osjećajima, kakve i danas možete osjetiti boraveći u ovom “Leonardo Trulli Resortu” započela je još oko Drugog svjetskog rata. Leonardo Kardone, po kojem je ovaj rezor i dobio ime, služio je vojni rok u Udinamu kao bolničar kada se ludo zaljubio u generalovu kćer.

Međutim njena porodica bila je protiv braka ovo dvoje zaljubljenih. Leonardo, slomljenog srca, ali još uvijek pun ljubavi prema toj lijepoj ženi, odlučio se vratiti u svoj rodni grad, Lokorotondo, gdje se posvetio izgradnji svog doma na selu, okružen maslinama, povrtnjacima, aromatičnim biljem, vinovom lozom.

Drugu ženu nije tražio i nije želio naći, pa je cijeli život proživio u samoći, a ljubav je usmjerio prema biljkama i uređenju posjeda, prenosi “Journal”. Brigu i ljubav prema posjedu nastavila je njegova rođaka Rosalba Kardone koja je cijelu priču izgradila oko brige o detaljima i pažnje prema tradiciji jedinstvene lokacije.

Ova autentična truli kućica od 35 metara kvadrtanih, nekadašnji je Leonardov vinski podrum koji je danas pretvoren u podzemni bazen. Uistinu facinantan smještaj za nezaboravan romantičan odmor.

Soba sadrži bračni krevet (moguć je i dodatan krevet za jednu osobu), čajnu kuhinju, vrt, privatnu terasu i kamin.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Sve je više onih koji se odlučuju za dijetu mesoždera, a jedna od poznatih...

U prekidu je odvijanje saobraćaja na putu Crna Rijeka-Jajce, zbog opasnosti od obrušavanja kamenja...

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić istakao je danas da bi uskoro trebalo da...

lumica Jelena Čvorović Paunović preminula je u 75. godini.

Ko je možda i imao sumnju, danas su mu Milorad Dodik i njegovi pajaci...

Ta gospođa dotična meni dolazi u autobus malo jače od 6 mjeseci i pravi...